006.jpg

Порядок денний засідання постійної комісії 27.02.2020 року був затверджений із 55 питань. Основну увагу при розгляді питань порядку денного депутати приділили учасникам АТО, питанням поновлення договорів оренди земельних ділянок фізичним особам-підприємцям, юридичним особам.

Так, депутатами відмовлено Єрьоменку Сергію Олександровичу в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: м. Суми, в районі вул. Лінійна, орієнтовною площею 0,1000 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд у зв’язку з невідповідністю місця розташування об’єкта вимогам Плану зонування території міста Суми, затвердженого рішенням Сумської міської ради від 06.03.2013 № 2180-МР, згідно з яким зазначена земельна ділянка в рекреаційній зоні обмеженого користування Р-4, де розміщення садибної житлової забудови не передбачено. 

Постійною комісією було відмовлено Красновському Олександру Юрійовичу в наданні дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність за адресою:
- м. Суми, вул. Виноградна, біля буд. № 18, орієнтовною площею 0,1000 га для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд у зв’язку з тим, що зазначена на графічних матеріалах, доданих до клопотання заявника, земельна ділянка знаходиться на території сформованої земельної ділянки з кадастровим номером 5910136600:02:001:0086, яка перебуває в приватній власності у іншої особи;
- м. Суми, вул. Виноградна, біля буд. № 2 А, орієнтовною площею 0,1000 га для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд у зв’язку з невідповідністю місця розташування об’єкта вимогам нормативно-правових актів, а саме: на зазначену земельну ділянку зареєстровано право постійного користування, що посвідчено Державним актом на право постійного користування земельною ділянкою;
- м. Суми, вул. Нова біля буд. № 26, орієнтовною площею 0,1000 га для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд у зв’язку з невідповідністю місця розташування об’єкта вимогам нормативно-правових актів, а саме: зазначена земельна ділянка перебуває в приватній власності іншої особи, що підтверджено Державним актом на право приватної власності на землю.
- м. Суми, вул. Батуринська, навпроти буд. № 47, орієнтовною площею 0,1000 га для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд у зв’язку з невідповідністю місця розташування об’єкта вимогам нормативно-правових актів, а саме: зазначена земельна ділянка перебуває в приватній власності іншої особи, що підтверджено Державним актом на право приватної власності на землю.

Депутатами погоджене питання поновлення договорів оренди земельних ділянок, укладених з публічним акціонерним товариством «Сумиобленерго" строком на 5 років. Також погоджене питання щодо  надання в оренду комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі «Україна» профспілкової організації публічного акціонерного товариства «Сумбуд» земельної ділянки за адресою: м. Суми, вул. Заливна, 6 а (під розміщеною веслувальною базою).

Значну увагу депутати приділили розгляду питання стосовно погодження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки Івановій Майї Миколаївні за адресою: м. Суми, вул. Воскресенська, 3/5, на підставі якої передбачається поділ земельної ділянки площею 0,3361 га, кадастровий номер 5910136300:02:012:0017, категорія та цільове призначення земельної ділянки: землі житлової та громадської забудови; для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури, на якій знаходиться об’єкт нерухомого майна, згідно запису про реєстрацію права власності на нерухоме майно, номер: 1168 в книзі: 21, реєстраційний номер 27924165 від 11.09.2009 (площа нежилого приміщення-221,5 кв.м.), на дві земельні ділянки площами: 0,0852 га та 0,2509 га (дата реєстрації заяви 17.12.2019).

Постійною комісією погоджене питання відмови Соловйову Михайлу Юрійовичу у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: м. Суми, вул. Зарічна (поряд із земельною ділянкою з кадастровим номером 5910136600:08:011:0053), орієнтовною площею 0,1000 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у зв’язку з невідповідністю місця розташування земельної ділянки вимогам містобудівної документації: Плану зонування території міста Суми, затвердженому рішенням Сумської міської ради від 06.03.2013 № 2180-МР, згідно з яким земельна ділянка зазначена на доданому до клопотання заявником графічному матеріалі знаходиться в рекреаційній зоні озеленених територій загального користування Р-3 з прокладеним через неї проїздом до вул. Зарічної та території існуючих садівничих товариств, де переважними та супутніми видами використання даних зон розміщення садибної житлової забудови не передбачено.

Усі питання порядку денного засідання постійної комісії 27.02.2020 року депутатами були розглянуті вчасно і в повному обсязі.