006.jpg

Порядок денний засідання постійної комісії 05 березня 2020 року був затверджений із 58 питань. Основну увагу при розгляді питань порядку денного депутати приділили питанню щодо надання акціонерному товариству «Банк Кредит Дніпро» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для подальшої її передачі у користування на умовах оренди за адресою: м. Суми, вул. Харківська, 103, орієнтовною площею 14,8661 га, категорія, цільове та функціональне призначення земельної ділянки: землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення; для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості; під об’єктами нерухомого майна (виробничі будівлі та споруди) (інформація з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна щодо об’єкта нерухомого майна, номер інформаційної довідки: 140630087 від 08.10.2018) (дата реєстрації заяви 26.12.2019).

Зазначене питання обговорювалося за участю представника акціонерного товариства  "Банк Кредит Дніпро", представника головного управління Державної податкової служби України в Сумській області, арбітражного керуючого та інших.

Так, представником головного управління Державної податкової служби України в Сумській області  було зазначено, що за адресою м. Суми, вул. Харківська, 103 – це територія ВАТ «Сумський м’ясокомбінат», який перебуває у процедурі банкрутства на стадії ліквідації. У березні минулого року була проведена реалізація майна, яка залишалася за ВАТ «Сумський м’ясокомбінат», як цілісного майнового комплексу. Наразі порушене кримінальне провадження. На все майно, яке було реалізоване, накладено арешт слідчого судді.  Майно, яке належить ВАТ «Сумський м’ясокомбінат» перебуває під арештом. Реалізацію майна по процедурі банкрутства було проведено з порушенням чинного законодавства. За заявою одного із кредиторів у Господарському суді Сумської області розглядається заява щодо визнання результатів аукціону недійними. Оцінка майна не проводилась. Початкова вартість була 36 млн. грн., продано за 47 тисяч грн. Якщо буде скасовано аукціон, то це майно буде повторно ліквідатором виставлятися на продаж за системою «Prozorro».
Представником акціонерного товариства «Банк Кредит Дніпро»  було зазначено, що власником цього майна є підприємство, яке придбало майно відповідно до договору купівлі-продажу і акту прийому-передачі. Щоб не наносити збитки Державі, акціонерне товариство «Банк Кредит Дніпро» звернулося до депутатів з проханням прийняти відповідне рішення до об’єктів нерухомості, що належать банку для розроблення проекту землеустрою.
Арбітражнм керуючим  було повідомлено, що на ВАТ «Сумський м’ясокомбінат» знаходиться 25 об’єктів нерухомості, на них накладений арешт, аукціон проведений з грубими порушеннями вимог чинного законодавства, заборгованість по заробітній платі перед працівниками становить понад 2 млн. грн, заборгованість по пенсії – понад 2,5 млн. грн. Аукціон був проведений у Дніпропетровській області.
Начальником управління земельних відносин департаменту забезпечення ресурсних платежів Сумської міської ради було зазначено, що на території даного об’єкту знаходиться бомбосховище.
Депутатом Хандуріним Д.В. була внесена пропозиція рекомендувати акціонерному товариству «Банк Кредит Дніпро» звернутися до постійної комісії з пропозицією сформувати земельну ділянку у відповідності до майна, яке належить банку. Дана пропозиція не набрала необхідної кількості голосів депутатів для прийняття рішення. Продовження розгляду даного питання відбудеться на наступному засіданні постійної комісії 12 березня 2020 року. 

Постійною комісією було відмовлено об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Флагман»10 у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду за адресою: м. Суми, вул. Нижньосироватська, біля буд. № 10, орієнтовною площею 0,0100 га для будівництва і обслуговування паркінгів та автостоянок на землях житлової та громадської забудови у зв’язку з порушенням порядку набуття прав на вільну від забудови земельну ділянку передбаченого статтею 134 Земельного кодексу України.

Постійною комісією відмовлено Глушко Вірі Миколаївні у затвердженні проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та наданні її в оренду за адресою: м. Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 134/2 площею 0,0415 га, кадастровий номер 5910136300:12:002:0360, категорія та цільове призначення земельної ділянки: землі житлової та громадської забудови; для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови у зв’язку з невідповідністю вимогам статті 71 Земельного кодексу України, а саме: нежитлове приміщення має функціональне призначення-комплекс обслуговування транспортних засобів, на підставі чого земельна ділянка повинна бути віднесена до земель автомобільного транспорту.

Депутатами одноголосно погоджене питання стосовно відмови товариству з обмеженою відповідальністю «Будівельна виробничо-комерційна компанія «Федорченко» у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: м. Суми, вул. Кринична, 2, орієнтовною площею 0,1939 га, під будівництво багатоквартирного житлового будинку (вид господарської діяльності: будівництво житлових будівель) у зв’язку з невідповідністю вимогам закону, а саме: нерухоме майно розташоване на земельній ділянці, яка не була відведена для цієї мети.

Загалом на засіданні постійної комісії 05 березня 2020 року було розглянуто 30 питань порядку денного.