Надрукувати
Перегляди: 849

Порядок денний засідання постійної комісії 18.02.2021 року містив 171 питання. Основну увагу при розгляді питань порядку денного депутати приділили учасникам АТО, питанням поновлення договорів оренди земельних ділянок, припиненню та переходу права користування земельними ділянками громадян.

Так, постійною комісією погоджено технічну документацію із землеустрою щодо поділу земельної ділянки Товариству з обмеженою відповідальністю «СУМИ ЛЮКС СЕРВІС» за адресою: м. Суми, проспект Курський, 30 та про надання дозволу Товариству з обмеженою відповідальністю «СУМИ ЛЮКС СЕРВІС» та Линник Віталію Івановичу на розроблення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості). 

Постійною комісією надано в оренду земельну ділянку фізичній особі-підприємцю Король Геннадію Миколайовичу за адресою: м. Суми, проїзд Гайовий, 1/1, строком на 5 років під розміщеною автомийкою.

Постійною комісією відмовлено Книшу Віталію Володимировичу у внесенні змін до рішення Сумської міської ради від 04.04.2018 № 3269-МР «Про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок учасникам АТО» щодо зміни адреси земельної ділянки, вказаної у даному рішенні, а саме: замість адреси «м. Суми, на перехресті вулиці Січова та вулиці Грушевського» зазначити адресу «м. Суми, вул. Січова» у зв’язку з невідповідністю місця розташування нової запропонованої земельної ділянки за адресою «м. Суми, вул. Січова» вимогам Плану зонування території міста Суми, затвердженого рішенням Сумської міської ради від 06.03.2013 № 2180-МР, згідно з яким вона знаходиться на вільній території, де розміщення садибної житлової забудови не передбачена, а також необхідністю її використання в якості проїзду з поворотним майданчиком для автотранспорту, в тому числі службового (пожежного, комунального).

Постійною комісією відмовлено Дахну Олександру Сергійовичу в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для індивідуального садівництва, яка розташована біля земельної ділянки з кадастровим номером 5910136300:13:003:0112, орієнтовною площею 0,1200 га, у зв’язку з невідповідністю місця розташування земельної ділянки вимогам чинних нормативно-правових актів: зазначена на графічних матеріалах, доданих до клопотання заявника, земельна ділянка знаходиться поза межами м. Суми та приєднаних сіл, не відноситься до комунальної власності Сумської міської територіальної громади, відповідно розпорядження нею не належить до повноважень Сумської міської ради.

Депутатами відмовлено Надточому Ростиславу Леонідовичу в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: м. Суми, вул. Грушевського, орієнтовною площею 0,1000 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у зв’язку з невідповідністю місця розташування об’єкта вимогам чинних нормативно-правових актів, а саме: бажане місце розміщення земельної ділянки, зазначене на доданих до клопотання заявника графічних матеріалах потрапляє на територію земельних ділянок, які рішенням народних депутатів Червоненської сільської ради Сумського району Сумської області XVIII сесії XXI скликання від 23.12.1993 «Про відведення земельної ділянки під індивідуальне житлове будівництво» передані у приватну власність іншим особам.

Постійною комісією відмовлено Закорку Сергію Володимировичу в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: м. Суми, вул. Підгірна, між будинками № 29 та № 28, орієнтовною площею 0,0330 га, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у зв’язку з невідповідністю місця розташування земельної ділянки вимогам нормативно-правових актів: рішенням Сумської міської ради від 15 липня 2009 року № 2846-МР «Про передачу у власність, оренду та поновлення терміну оренди земельних ділянок громадянам» зазначена земельна ділянка передана у приватну власність іншій особі.

Депутатами відмовлено Гаценку Олександру Івановичу у затвердженні проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки розташованої у межах населеного пункту с. Стецьківка, вул. Польова (на полі) Сумського району Сумської області, на території Сумської міської територіальної громади, і наданні у приватну власність трьох земельних ділянок площами: 0,1700 га, 06300 га, 0,7000 га, кадастрові номери 5924787100:01:035:0046, 5924787100:02:002:0990, 5924787100:02:002:0991 у зв’язку з невідповідністю вимогам частини 4 статті 116 Земельного кодексу України, якою визначено, що передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян у межах норм, визначених цим Кодексом, провадиться один раз по кожному виду використання, а також наявності погодження у висновку виконавчого органу Сумської районної державної адміністрації у сфері містобудування та архітектури, передбаченому частиною другою статті 1861 Земельного кодексу України, лише однієї земельної ділянки площею 0,6300 га. Категорія та цільове призначення земельних ділянок: землі сільськогосподарського призначення, для ведення особистого селянського господарства.

Постійною комісією відмовлено Бортнику Максиму Івановичу у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність, розташованої за межами с. Зелений Гай Сумського району Сумської області, на території Сумської міської територіальної громади, для ведення особистого селянського господарства, площею 2,0000 га, у зв’язку з невідповідністю місця розташування об’єкта вимогам чинних нормативно-правових актів, а саме: зазначена на графічному матеріалі земельна ділянка розташована в межах земельної ділянки комунальної власності з кадастровим номером 5924781500:04:002:0113, на якій розташоване існуюче кладовище, земельна ділянка під яким не сформована і підлягає формуванню з дотриманням обов’язкових містобудівних, екологічних та санітарно-гігієнічних вимог.

Депутатами погоджене питання поновлення договору оренди земельної ділянки, укладеного з фізичною особою-підприємцем Прохоренком Володимиром Трохимовичем за адресою: м. Суми, вул. Прокоф’єва, площею 0,0065 га, під розміщеною прибудовою до косметологічного кабінету, строком на 5 років.

Постійною комісією надано Плужнікову Вадиму Валерійовичу дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для подальшої її передачі у користування на умовах оренди за адресою: м. Суми, вул. Березовий гай, 11, орієнтовною площею не більше 0,1000 га, категорія, цільове та функціональне призначення земельної ділянки: землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення; для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості (код КВЦПЗ-11.02); під виробничим приміщенням (цех) (номер запису про право власності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно: 36981835 від 17.06.2020, реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна: 611147959101, площа нежитлового приміщення-375,6 кв.м.).

Постійною комісією поновлено договір оренди земельної ділянки, укладений з Останіним Миколою Миколайовичем за адресою: м. Суми, вул. Брянська, 1/9, площею 0,0709 га.

Депутатами поновлено договір оренди земельної ділянки, укладений з фізичною особою-підприємцем Сидоренко Любов’ю Олексіївною за адресою: м. Суми, вул. Тополянська, 18/1, площею 0,2493 га, строком на 5 років, під розміщеним цехом залізобетонних виробів.

Постійною комісією відмовлено Товариству з обмеженою відповідальністю «Топтехпостач» у наданні згоди на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки за адресою: м. Суми, проспект Курський, 26, площею 1,5816 га, кадастровий номер 5910136600:03:002:0148, яка перебуває у користуванні Товариства з обмеженою відповідальністю «Промтехконсалтінг», у зв’язку з невідповідністю вимогам статті 26 Закону України «Про землеустрій», а саме: відсутністю у заявника права на замовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки.

Загалом на засіданні постійної комісії 18.02.2021 року депутатами було розглянуто понад 100 питань порядку денного.