001.jpg

Порядок денний постійної комісії було затверджено з  9 питання. Особливу увагу депутати приділили розгляду питання «Про технічний та фінансовий стан КП «Електроавтотранс» Сумської міської ради».

Доповідав директор КП «Електроавтотранс» Сумської міської ради Новик А.В., який повідомив, що перевезення пасажирів за період карантину зменшилось на 760 тис. осіб. Дохід підприємства зменшився близько на 1 млн. грн. та становить 1 926 000 грн. автобуси та 3 253 000 по тролейбусам. В цьому році буде збільшення рухомого складу. Середня зарплата водіїв тролейбуса складає 12 800 грн., а автобусів 9 000 – 10 000 грн. Капітального ремонту потребують кабельні лінії, вийшла з ладу перша підстанція, п’ята та шоста підстанції, наразі, працюють з великим перевантаженням. Дійшли висновку, що КП «Електроавтотранс» Сумської міської ради повинно надати на розгляд наступного засідання постійної комісії наступну інформацію:

- щодо обґрунтованого тарифу в автобусах та тролейбусах враховуючи до карантинні показники пасажиропотоку;

- щодо впровадження електронного квитка у комунальному транспорті;

- щодо модернізації обладнання.

Також депутати заслухали інформацію про стан вуличного освітлення міста. З’ясували що КП «Міськсвітло Сумської міської ради потребує додаткового фінансування тому депутати прийняли рішення щодо надання на розгляд постійної комісії обґрунтованої суми коштів для проведення аварійних та поточних ремонтів мереж вуличного освітлення. Депутатами одноголосно було підтримано питання стосовно виділення коштів з міського бюджету на розробку проектно-кошторисної документації з подальшою реконструкцією колектору який проходить по вулицям Г.Крут – І.Сірка – до КНС 9 загальною довжиною 1473 м, Д- 500, 600, 1000 мм, та колектору по вулицям пр-т М.Лушпи – перехрестя вул. Інтернаціоналістів та вул. І.Сірка, довжиною 885 м, Д- 500 мм. Загалом постійною комісією було розглянуто 9 питань порядку денного прийняті відповідні рішення та надані рекомендації структурним підрозділам щодо їх виконання.