005.jpg

Порядок денний постійної комісії було сформовано з  одного питання: «Про розгляд звернення МІНІСТЕРСТВА ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ про передачу у державну власність до сфери управління Міністерства внутрішніх справ України нежитлових приміщень комунальної власності Сумської міської ТГ, за адресами:

- м. Суми, вул. Миру, буд. 24 площею 1 264,9 кв.м;

- м. Суми, вул. Нижньо-Сироватська, буд. 54-А площею 1 933,5 кв.м;

- м. Суми, вул. Римського-Корсакова, буд. 18 площею 1 019,2 кв.м.

В ході розгляду даного питання було з’ясовано, що у користуванні Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ знаходиться три нежитлові об’єкти загальною площею 4217,6 м2, за адресами: м. Суми, вул. Миру, 24 (1957 року будівництва), м. Суми, вул. Н. Сироватська, 54-А (1967 року будівництва) та м. Суми, вул. Римського-Корсакова, 18 (1969 року будівництва), які було отримано у безкоштовне постійне користування відповідно до договорів користування від 15.09.2003 року. Університет, як користувач нежитлових приміщень, належним чином виконує взяті на себе зобов’язання за договорами: утримує дані будівлі в належному стані, поліпшує їх зовнішні та внутрішні конструктивні властивості та елементи, що свідчать про збереженість цільового призначення майна. Та враховуючи неминучий фізичний знос даних нежитлових приміщень, виникає нагальна потреба в залученні коштів для проведення їх капітального ремонту (утеплення будинків, ремонт даху, заміна вікон, ремонт системи опалення, водовідведення тощо). До того ж, після започаткування підготовки курсантів у закладі вищої освіти потребує розширення матеріально-технічна база закладу. Враховуючи вищевикладене, з метою належного утримання будівель, планування проведення капітальних будівельних робіт, облаштування території, адміністрація університету звернулася з проханням розглянути на засіданні постійної комісії питання про передачу приміщень у державну власність Міністерству внутрішніх справ України, за адресами: м. Суми, вул. Миру, 24, м. Суми, вул. Нижньо-Сироватська, 54-А, вул. Римського-Корсакова, 18.

Депутатами було одноголосно підтримано дане питання.

Надано рекомендацію департаменту забезпечення ресурсних платежів Сумської міської ради: підготувати відповідний проект рішення та винести його на розгляд сесії Сумської міської ради.