Надрукувати
Перегляди: 881

Порядок денний засідання постійної комісії 20.07.2021 року був затверджений із 200 питань. Основну увагу при розгляді питань порядку денного депутати приділили наданню/відмові у наданні дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

 Так, депутатами погоджене питання про надання КОМУНАЛЬНОМУ НЕКОМЕРЦІЙНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ СУМСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "СУМСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ" дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у постійне користування земельної ділянки за адресою: м. Суми, пров. Громадянський, 4А, орієнтовною площею до 0,0210 га для влаштування відкритої парковки для автомобілів.

Постійною комісією відмовлено Дахну Олександру Сергійовичу в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: м. Суми, біля земельної ділянки з кадастровим номером 5910136600:17:027:0015, орієнтовною площею 0,1000 га для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), у зв’язку з потраплянням земельної ділянки в зону об’єктів природно-заповідного фонду та прибережної захисної смуги – функціональну зону Р-1, в межах нормативної прибережної захисної смуги водного об’єкту р. Сумка, визначеної згідно зі статтею 88 Водного кодексу України, де розміщення ділянок для садибної житлової забудови заборонено.

Також відмовлено Зінов’євій Ларисі Іванівні в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: Сумська область, Сумський район, біля земельної ділянки з кадастровим номером 5924782200:04:004:0398, орієнтовною площею 0,1000 га, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд у зв’язку з невідповідністю місця розташування земельної ділянки вимогам чинних нормативно-правових актів: зазначена на графічних матеріалах, доданих до клопотання заявниці земельна ділянка знаходиться поза межами населеного пункту, відповідно до статті 38 Земельного кодексу України не відноситься до земель житлової та громадської забудови і не може бути використана за вказаним цільовим призначенням.

Постійною комісією відмовлено Ярошенку Вадиму Олександровичу в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: м. Суми, вул. Бузкова, навпроти провул. Горобиновий , орієнтовною площею 0,1000 га для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд у зв’язку з невідповідністю місця розташування об’єкта вимогам нормативно-правових актів, а саме: зазначена земельна ділянка передана у приватну власність іншій особі, що посвідчено державним актом на право приватної власності на землю (м. Суми, вул. Бузкова, 17).

Депутатами відмовлено Лук’янчуку Марку Михайловичу в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність, орієнтовною площею 2,0000 га, для ведення особистого селянського господарства, в межах с. Стецьківка, на території Сумської міської територіальної громади (Стецьківський старостинський округ) у зв’язку з невідповідністю місця розташування об’єкта вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, генеральних планів населених пунктів та іншої містобудівної документації, а саме:
- Проекту планування та забудови с. Стецьківка розробленого в 1978 році та перезатвердженого рішення Стецьківської сільської ради від 11.03.2013, згідно з яким запитувана земельна ділянка знаходиться на озелененій території в межах заплави річки Олешня, де не передбачено ділянок для особистого селянського господарства.

Постійною комісією затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надано у власність Папушенку Борису Олександровичу земельну ділянку, розташовану за адресою: вул. Заводська, с. Стецьківка Сумського району Сумської області, на території Сумської міської територіальної громади (Стецьківський старостинський округ), площею 0,1288 га, кадастровий номер 5924787100:01:025:0127. Категорія та цільове призначення земельної ділянки: землі сільськогосподарського призначення, для ведення особистого селянського господарства.

Одноголосно погоджене питання надання Цимбал Ірині Миколаївні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки зі зміною цільового призначення з метою подальшої її передачі у приватну власність за адресою: м. Суми, вул. Данила Галицького, 65, кадастровий номер 5910136600:21:009:0036, площею 0,0415 га, із земель «для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов’язаної з отриманням прибутку)» на «для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)» в межах категорії земель житлової та громадської забудови.

Загалом на засіданні постійної комісії 20.07.2021 року було розглянуто понад 40 питань порядку денного, надані відповідні доручення структурним підрозділам щодо їх виконання.