Надрукувати
Перегляди: 872

Порядок денний засідання постійної комісії 27.07.2021 року був затверджений із 179 питань. Основну увагу при розгляді питань порядку денного депутати приділили питанням учасників АТО, наданню земельних ділянок в оренду.

Так, постійною комісією надано учаснику АТО Біляєву Олександру Володимировичу дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: м. Суми, вул. Михайлівська, біля буд. № 3, орієнтовною площею 0,0800 га.

Постійною комісією відмовлено Тимофієву Андрію Петровичу в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: м. Суми, вул. Героїв Крут, 23Г, орієнтовною площею 0,0028 га, для будівництва індивідуального гаражу у зв’язку з невідповідністю місця розташування об’єкта вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, а саме:
- невідповідністю місця розташування об’єкта Плану зонування території міста Суми, затвердженого рішенням Сумської міської ради від 06.03.2013 № 2180-МР, згідно з яким зазначена земельна ділянка знаходиться на вільній території в межах санітарно-захисної зони підприємства V класу шкідливості та об’єкту електроенергетики, що використовується як коридор для проїзду транспорту та прокладання інженерних комунікацій, де розміщення індивідуальних гаражів не передбачено;
- невідповідністю Проекту внесення змін до генерального плану м. Суми, затвердженого рішенням Сумської міської ради від 19.12.2012 № 1943-МР, оскільки земельна ділянка використовується для організації проїзду до масиву існуючих автогаражних товариств з поворотним майданчиком перед в’їздом до їх територій, що використовується для тимчасової зупинки службового транспорту, а також як коридор для прокладання інженерних комунікацій та для тимчасового розміщення автомобілів, що доставляють пасажирів до розташованої поруч залізничної платформи «59 км»;
- через земельну ділянку проходять підземні інженерні комунікації: транзитні кабелі електропостачання, що мають відповідні нормативні охоронні зони (відповідно до Державних будівельних норм Б.2.2.-12:2019 «Планування та забудова територій»), в межах яких зведення капітальних споруд заборонено.

Постійною комісією було припинено право користування земельною ділянкою Товариству з обмеженою відповідальністю «ПАЛМІКС», розташованого за адресою: м. Суми, вул. Тополянська, 20, та надано в оренду дану земельну ділянку Товариству з обмеженою відповідальністю "ТОПОЛЯ СФ" (під розміщеними виробничими приміщеннями).

Депутатами погоджене питання відмови Товариству з обмеженою відповідальністю "Стройтехсервіс" у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: м. Суми, вул. Березовий гай, 3 а, орієнтовною площею 0,1000 га під розміщеним виробничим цехом у зв’язку з невідповідністю вимогам пункту 2 розділу VII Перехідних та перехідних положень Закону України «Про Державний земельний кадастр», а саме: виду документації, зазначеної заявником у зверненні, оскільки земельна ділянка, позначена на графічному матеріалі перебуває у користуванні МП «Стройінвест» на підставі державного акта на право постійного користування (серія СМ 004). У разі якщо відомості про зазначені земельні ділянки не внесені до Державного реєстру земель, їх державна реєстрація здійснюється на підставі технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) або технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель за заявою їх власників (користувачів земельної ділянки державної чи комунальної власності).

Постійною комісією відмовлено Святишенко Юлії Сергіївні в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: м. Суми, біля земельної ділянки з кадастровим номером 5910136600:17:032:0063, орієнтовною площею 0,0500 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд у зв’язку з невідповідністю місця розташування об’єкта Плану зонування території міста Суми, затвердженого рішенням Сумської міської ради від 06.03.2013 № 2180-МР, згідно з яким зазначена земельна ділянка знаходиться в функціональній проектній зоні змішаної багатоквартирної житлової та громадської забудови Ж-3, Ж-4, де розміщення садибної житлової забудови не передбачено.

Депутатами відмовлено Кушніровій Анастасії Андріївні в затвердженні проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки розташованої за межами населених пунктів, на території Сумської міської територіальної громади (Битицький старостинський округ), за рахунок земельної ділянки з кадастровим номером 5924781500:06:004:0133 (загальною площею 10,0000 га) для ведення особистого селянського господарства, площею 2,0000 га, кадастровий номер 5924781500:06:004:0143 та наданні цієї ділянки у власність, у зв’язку з невідповідністю місця розташування об'єкта вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, а саме: невідповідністю вимогам частини 6 статті 79-1 Земельного кодексу України, якою визначено, що формування земельних ділянок шляхом поділу раніше сформованих земельних ділянок, які перебувають у власності або користуванні, без зміни їх цільового призначення здійснюються за технічною документацією із землеустрою щодо поділу та об'єднання земельних ділянок.

Постійною комісією також відмолено Сміян Ірині Олексадрівні в затвердженні проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з кадастровим номером 5924787100:12:003:0007, площею 2,0000 га, для ведення особистого селянського господарства, розташованої за межами населених пунктів, на території Сумської міської територіальної громади (Стецьківський старостинський округ) та наданні цієї ділянки у власність, у зв’язку з невідповідністю його положень вимогам законів та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, а саме: невідповідністю вимогам статей 28, 29, 50 Закону України «Про землеустрій» в редакції, чинній з 27.05.2021, на час подачі та затвердження проекту землеустрою (у пояснювальній записці відсутня обов’язкова інформація, встановлена статтею 29 Закону України «Про землеустрій»).

Депутатами надано дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельної ділянки за адресою: м. Суми, вул. Воскресенська, 13 А, площею 0,1064 га, кадастровий номер 5910136300:02:008:0005, категорія, цільове та функціональне призначення земельної ділянки: землі житлової та громадської забудови; для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов’язаної з отриманням прибутку); під розміщеною адміністративною будівлею.

Загалом на засіданні постійної комісії 27.07.2021 року було розглянуто понад 40 питань порядку денного, надані відповідні доручення і рекомендації структурним підрозділам щодо їх виконання.