Надрукувати
Перегляди: 587

Порядок денний засідання постійної комісії 14.03.2023 року був затверджений із 219 питань. На засіданні постійної комісії розглянули ряд важливих питань, зокрема:
-  щодо розроблення містобудівної документації «Комплексний план просторового розвитку території Сумської міської територіальної громади»;
- щодо викупу частин земельних ділянок для суспільних потреб під існуючими кладовищами;
- щодо проведення інвентаризації земель Сумської міської територіальної громади.

Постійною комісією припинено право користування земельними ділянками, надання в оренду земельних ділянок, внесення змін до договору оренди земельної ділянки, укладеного з Товариством з обмеженою відповідальністю «Сумимостобуд» за адресою: м. Суми, проспект Курський, 32.

Депутати одноголосно підтримали питання затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та надання у власність земельних ділянок громадянам, які знаходяться у них в користуванні для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Постійною комісією погоджене питання поновлення договору оренди земельної ділянки, укладеного з фізичною особою-підприємцем Аторіною Іриною Миколаївною за адресою: м. Суми, вул. Тополянська, 16, площею 0,1241 га, під розміщеними офісними приміщеннями та прибудовою навісу, строком на 5 років.

Депутатами одноголосно підтримане питання стосовно поновлення договору  оренди земельної ділянки, укладеного з Мельник Тетяною Володимирівною, за адресою м. Суми, вул. Юрія Вєтрова, 24, площею 0,1584 га, під розміщеною адміністративно-господарською будівлею, строком на 5 років. 

Постійною комісією поновлено договір оренди земельної ділянки, укладений з Шрамком Сергієм Олеговичем, за адресою: на території Битицької сільської ради Сумського району Сумської області, площею 12,0844 га, для ведення садівництва на території Битицької сільської ради, строком на 5 років.

Постійна комісія погодила питання стосовно відмови Влєзьку Віталію Володимировичу у затвердженні проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та наданні її в оренду за адресою: м. Суми, проїзд Гайовий, б/н, площею 0,2000 га, кадастровий номер 5910136600:22:026:0002 на виконання рішення Сумського окружного адміністративного суду по справі № 480/2850/21 від 11 листопада 2021 року, категорія та цільове призначення земельної ділянки: землі житлової та громадської забудови; для будівництва та обслуговування адміністративних будинків, офісних будівель компаній, які займаються підприємницькою діяльністю, пов’язаною з отриманням прибутку (код виду цільового призначення – 03.10) у зв’язку з невідповідністю його положень вимогам законів та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, а саме:
- частині третій статті 29 Закону України «Про землеустрій», у зв’язку з відсутністю у пояснювальній записці проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки заяви виконавця робіт із землеустрою про дотримання ним обмежень, встановлених статтею 28 цього Закону;
- статті 50 Закону України «Про землеустрій», у зв’язку з відсутністю у складі проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки витягу із відповідної містобудівної документації із зазначенням функціональної зони території, в межах якої розташована земельна ділянка, та обмежень у використанні території для містобудівних потреб.

Розглянули й інші важливі питання.

За підсумками розгляду та обговорення питань порядку денного на засіданні постійної комісії 14.03.2023 року, депутатами були надані доручення та рекомендації структурним підрозділам щодо їх виконання.