Надрукувати
Перегляди: 12226

Дата народження: 6 січня 1986 року у м.Суми

Громадянство: Громадянин України

Освіта: вища

У 2008 році закінчив Сумський державний університет за спеціальністю «Правознавство» і здобув кваліфікацію «юрист».

У 2011 році закінчив Харківський Національний університет внутрішніх справ за напрямком підготовки «Правознавство» та здобув кваліфікацію «бакалавр права».

У 2022 році закінчив Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти за напрямком підготовки «Менеджмент», здобув кваліфікацію «магістр з менеджменту; керівник підприємства, установи, організації; менеджер (управитель) в освіті та соціальній сфері».

Трудова діяльність:

З 2004 по 2005 рр. проходив службу у Збройних силах України.

З 2005 по 2015 рр. – інспектор дорожньо-патрульної служби Державної автомобільної інспекції управління МВС України у Сумській області.

З 2019 по 2020 рр. – помічник-консультант народного депутата України в Апараті Верховної Ради України.

24 грудня 2020 р. рішенням Сумської міської ради № 56-МР «Про затвердження заступників Сумського міського голови та керуючого справами виконавчого комітету» призначений на посаду заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

5 січня 2021 р. відповідно до розпорядження міського голови № 1-к приступив до виконання обов’язків заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

28 лютого 2024 р. рішенням Сумської міської ради № 4478-МР «Про затвердження першого заступника міського голови та заступника міського голови з питань виконавчих органів ради» призначений на посаду  заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

25 березня 2024 р. відповідно до розпорядження міського голови № 180-к приступив до виконання обов’язків заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Депутат Сумської районної ради VIII скликання.

Державні нагороди України, урядові та відомчі заохочувальні відзнаки, почесні звання:

Медаль МВС України «10 років сумлінної служби»

Почесна відзнака Сумської міської ради «За заслуги перед містом» (III ст.)

Одружений, виховує доньку.

Телефон приймальні: 700-567

Електронна пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Графік проведення особистого прийому громадян (оновлюється)

Порядок проведення особистого прийому громадян

Забезпечує організацію здійснення власних повноважень та делегованих повноважень органів виконавчої влади у сферах освіти, молодіжної політики, охорони здоров’я, розвитку підприємництва, побутово-торговельного, готельного обслуговування, громадського харчування, контролю за станом благоустрою Сумської міської ТГ, управління розвитком сільських територій, передбачених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», іншими законодавчими актами України.

Безпосередньо відповідає (за належністю) за організацію виконання повноважень, передбачених такими статтями Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

Стаття 27

пункт «а», підпункти 1, 4, 7, 8;

Стаття 28

пункт «а», підпункт 5;

Стаття 29

пункт «а», підпункти 2, 3;

Стаття 30

пункт «а», підпункти 1, 5, 7, 8, 9, 17;

пункт «б», підпункти 1, 2, 3, 4;

Стаття 32

пункт «а», підпункти 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11;

пункт «б», підпункти 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11;

Стаття 33

частина 1, пункт «а», підпункт 3;

пункт «б», підпункт 12;

Стаття 34

частина 1, пункт «а», підпункт 3;

частина 2.

Стаття 36

підпункт 8;

Стаття 38

частина 1, пункт «б», підпункт 3.

Організовує роботу щодо підготовки, прийняття та виконання міських програм з питань, віднесених до його відання.

Організовує роботу з забезпечення відповідно до закону розвитку всіх видів освіти, мережі освітніх закладів усіх форм власності, визначення потреби та формування замовлень на кадри для цих закладів, удосконаленню кваліфікації кадрів.

Сприяє роботі дошкільних та позашкільних навчально-виховних закладів, науково-просвітницьких організацій.

Забезпечує розробку та реалізацію Проєктів Сумської міської ради, необхідну якість управління проєктами.

Організовує роботу по розвитку іноземного та внутрішнього туризму.

Організовує роботу по контролю за використанням державної мови на території Сумської міської ТГ.

Забезпечує  реалізацію державної політики у сфері  молоді на місцевому рівні, організовує діяльність молодіжних підліткових закладів за місцем проживання.

Сприяє роботі громадських та неприбуткових організацій, які діють у сфері роботи з молоддю.

Організовує роботу з забезпечення відповідно до закону розвитку всіх видів медичного обслуговування, мережі лікувальних закладів усіх форм власності, визначення потреби та формування замовлень на кадри для цих закладів, удосконалення кваліфікації кадрів.

Сприяє забезпеченню відповідно до законодавства пільгових категорій населення лікарськими засобами та виробами медичного призначення.

Координує та контролює питання організації медичного обслуговування в оздоровчих закладах, закладах освіти,  культури.

Бере участь у розробці прогнозів розвитку підприємництва та врахування їх при складанні проєктів програм соціально-економічного розвитку.

Організовує у межах наданих повноважень роботу з забезпечення розвитку інфраструктури підтримки підприємництва.

Координує та організовує роботу управлінь та відділів міської ради по розробці та виконанню програм розвитку підприємництва, здійсненню в межах наданих повноважень контрольних функцій за діяльністю суб’єктів господарювання у Сумській міській ТГ.

Сприяє розвитку діяльності підприємницьких громадських організацій, активній їх участі в діяльності координаційної ради з питань розвитку підприємництва, розробці та виконанню програмних рішень.

Координує та організовує роботу з створення та вдосконаленню конкурентоздатних технологій, продукції та послуг, підготовку організаційно-технічних рішень адміністративного, комерційного або іншого характеру, направлених на покращення структури і якості виробництва та соціальної сфери в Сумській міській ТГ.

Сприяє залученню на договірних засадах коштів підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, а також бюджетних коштів на створення інфраструктури розвитку підприємництва.

Координує роботу підприємств торгівлі, побуту та готельного обслуговування, що належать до комунальної власності.

Вирішує питання взаємодії з ринками Сумської міської ТГ.

Заслуховує звіти про роботу керівників підприємств торгівлі, побуту та готельного обслуговування, які перебувають у комунальній власності.

Здійснює контроль за роботою згаданих вище підприємств, своєчасним надходженням податків і зборів до бюджетів усіх рівнів, своєчасними розрахунками по заробітній платі, координує і вирішує питання, пов’язані з забезпеченням стабільної роботи підприємств харчової і переробної промисловості, розширенням та вдосконаленням мережі підприємств торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування, готелів.

Здійснює контроль за належною експлуатацією об'єктів торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування, готелів усіх форм власності. Ініціює зупинення їх експлуатації в разі порушення санітарних правил, інших вимог законодавства, скасування в таких випадках даних їм дозволів на створення та експлуатацію відповідних об'єктів.

Здійснює контроль за дотриманням законодавства щодо захисту прав споживачів.

Здійснює контроль за станом благоустрою територій, організації озеленення, охорони зелених насаджень і водойм, створення місць відпочинку громадян, організовує роботу щодо  залучення на договірних засадах з цією метою коштів, трудових і матеріально-технічних ресурсів підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, а також населення.

Координує роботу з питань цілодобового прийому в телефонному режимі звернень від громадян Сумської міської ТГ, які потребують невідкладного вирішення або вирішення яких зволікається, повідомлень про виникнення аварійних ситуацій у роботі міського господарства  та щодо організації взаємодії служб Сумської міської ТГ по ліквідації аварійних ситуацій, що виникли в діяльності міського господарства і призвели до  перебоїв у наданні послуг з забезпечення життєдіяльності Сумської міської ТГ.

Координує роботу з формування і реалізації політики сталого розвитку сільських територій.

Спрямовує, координує та контролює роботу таких виконавчих органів міської ради, міських підприємств, установ, організацій:

  • департаменту інспекційної роботи;
  • управління освіти і науки;
  • управління стратегічного розвитку міста;
  • відділу молодіжної політики;
  • управління охорони здоров’я;
  • відділу «Служба 15-80»;
  • сектору з питань управління сільськими територіями;
  • комунального підприємства «Сумикомунінвест»;
  • комунальної установи «Агенція промоції «Суми»;
  • закладів загальної середньої освіти;
  • закладів дошкільної освіти;
  • закладів позашкільної освіти;
  • ДЮСШ №1, №2;
  • Центру професійного розвитку педагогічних працівників;
  • комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр №1»;
  • комунальної установи «Молодіжний центр «Романтика».

         Координує роботу:

  • координаційної ради з питань розвитку підприємництва;
  • міської комісії з питань контролю за дотриманням та впровадженням української мови на території Сумської міської ТГ.

Вирішує питання взаємодії з:

  • промисловими підприємствами Сумської міської ТГ;
  • управлінням Держпродспоживслужби в м. Сумах.

Організовує роботу по благоустрою Сумської міської ТГ, залученню на договірних засадах з цією метою коштів, трудових і матеріально-технічних ресурсів підвідомчих підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності.

Сприяє вирішенню питань енергозбереження в підвідомчих підприємствах, установах, організаціях.

Сприяє надходженню цільових (у тому числі валютних) коштів відповідно до прийнятого радою положення про ці кошти.

Бере участь у веденні колективних переговорів та укладенні територіальних тарифних угод, вирішенні колективних трудових спорів (конфліктів) у підвідомчих установах та організаціях.

Вирішує питання взаємодії виконавчих органів міської ради за належністю з відповідними організаціями та установами обласного підпорядкування.

Здійснює організацію виконання рішень міської ради, виконавчого комітету, розпоряджень і доручень міського голови (за належністю).

За дорученням міського голови або особи, що виконує його обов’язки, організовує роботу виконавчих органів міської ради за іншими напрямками діяльності.