0012.jpg

Положення про Почесну відзнаку виконавчого комітету Сумської міської ради «Захисник України. Герой міста Суми»
(затверджено рішенням виконавчого комітету від 27.10.2022 №482)

Загальні положення

1. Почесна відзнака виконавчого комітету Сумської міської ради «Захисник України. Герой міста Суми» (далі – Почесна відзнака) призначена для нагородження громадян України за особисту мужність і самовіддані дії або за видатні трудові досягнення, виявлені у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України.

2. Нагородження Почесною відзнакою здійснюється на підставі рішення виконавчого комітету Сумської міської ради.

3. Разом з Почесною відзнакою вручається посвідчення, що посвідчує нагородження нею, та мініатюра відзнаки, що є зменшеною копією Почесної відзнаки.

4. Замість Почесної відзнаки відзначена особа може носити мініатюрну копію.

Порядок представлення до нагородження Почесною відзнакою

5. Подання про нагородження Почесною відзнакою вноситься на розгляд виконавчого комітету Сумської міської ради командирами військових формувань Збройних Сил України, командирами добровольчих формувань Сил територіальної оборони Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, міським головою, виконавчим комітетом Сумської міської ради, постійними комісіями Сумської міської ради, виконавчими органами Сумської міської ради, керівниками підприємств, установ, організацій міста.

Подання про відзначення вноситься, як правило, за місяць до дати нагородження. До подання додається нагородний лист установленого зразка, в якому визначаються конкретні заслуги особи, що стали підставою для порушення клопотання про нагородження, із зазначенням реєстраційного номера облікової картки платника податків.

6. Присвоєння Почесної відзнаки вдруге не провадиться.

7. Почесна відзнака може бути присвоєна посмертно.

Порядок вручення Почесної відзнаки

8. Вручення Почесної відзнаки проводиться в обстановці урочистості та гласності.

9. Разом з Почесною відзнакою вручається відповідне посвідчення.

10. Нумерацію та облік Почесних відзнак здійснює відділ організаційно-кадрової роботи.

11. Почесну відзнаку, як правило, вручає Сумський міський голова.

12. За дорученням міського голови Почесну відзнаку може вручати секретар міської ради, перший заступник міського голови, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючий справами виконавчого комітету.

Порядок зберігання та видачі дублікатів Почесної відзнаки

13. Облік і реєстрацію громадян, нагороджених Почесною відзнакою, підготовку проєктів рішень виконавчого комітету здійснює відділ організаційно-кадрової роботи.

14. Збереження виготовлених Почесних відзнак та посвідчень до них забезпечує управління з господарських та загальних питань.

15. У випадку втрати (псування) Почесної відзнаки дублікат не видається.