007.jpg

Трансперенсі Інтернешнл Україна у співпраці з ДП «Прозорро» за підтримки Європейського Союзу і його держав-членів Данії, Естонії, Німеччини, Польщі та Швеції в межах Програми «U-LEAD з Європою» розробили посібник з публічних закупівель для службовців в ОТГ.

Насправді, посібник буде корисний усім, хто хоче розібратися у сфері публічних закупівель, зокрема у змінах, які сталися після набуття чинності нової редакції Закону “Про публічні закупівлі”.

Він розповідає про те:

  • хто і як має здійснювати закупівлі, як їх планувати та проводити;
  • які бувають види та процедури закупівель
  • як проводити закупівлі в Prozorro та готувати тендерну документацію
  • як завершити закупівлі, розпочаті за старим Законом.

Окрім посібника в межах співпраці з U-LEAD, фахівці нашого проєкту DOZORRO також провели 24 дводенні тренінги для службовців об’єднаних громад, підготували аналітичний звіт про закупівлі на місцевому рівні та удосконалили панель керівних органів в модулі аналітики закупівель BI Prozorro (функція, яка дозволяє переглянути закупівлі усіх підпорядкованих замовників певного органу).

DOZORRO  - це проєкт громадської організації Transparency International Ukraine, покликаний забезпечити рівні правила гри у сфері публічних закупівель.

Команда проєкту створила та адмініструє моніторинговий портал dozorro.org та публічний і професійний модулі аналітики BI Prozorro. Окрім цього DOZORRO розбудовує DOZORRO спільноту — мережу громадських організацій, які моніторять публічні закупівлі та повідомляють контролюючі та правоохоронні органи про порушення.

Завантажити посібник