0012.jpg
Відповідно до Обласної програми соціального захисту населення на 2017 - 2021 роки (далі – Програма) за рахунок коштів обласного бюджету твердим паливом (дровами, торфобрикетами) забезпечуються особи, які виконують (виконували) службові обов'язки у зоні антитерористичної операції, а під час виконання ними зазначених обов'язків – їх сім'ї та члени сімей осіб, які загинули (пропали безвісти), померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва, захворювання, одержаних під час участі в антитерористичній операції, за умови що їх житлове приміщення не забезпечене електро-, тепло- або газопостачанням.
Забезпечення пільгової категорії сімей твердим паливом (дровами, торфобрикетами) здійснюється один раз на рік в обсягах 5 кубічних метрів твердолистяних, або 6 кубічних метрів шпилькових та м'яколистяних порід, або 1,2 тони торфобрикетів на домогосподарство (у межах 2500 гривень вартості твердого палива з урахуванням доставки).
Починаючи з січня 2017 року Програмою передбачено, що зазначені сім’ї мають можливість отримати компенсацію на придбання твердого палива у розмірі 2500 гривень.
Виплата компенсації готівкою здійснюється за місцем реєстрації один раз на рік на домогосподарство.
Для забезпечення твердим паливом (дровами, торфобрикетами) або надання компенсації готівкою, особа або уповноважений представник подає до департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради (м. Суми, вул. Харківська, 35, каб. 135, робоче місце № 16, режим роботи з понеділка по четвер з 8-00 до 17-00, в п’ятницю – до 16-00, тел. для довідок 60-44-25, 60-44-67) заяву довільної форми із зазначенням письмової згоди на обробку персональних даних.
До заяви додаються:
  • копія паспорта заявника;
    довідка про те, що житлове приміщення забезпечується опаленням із застосуванням твердого палива та не забезпечується електро-, тепло- або газопостачанням для опалення;
  • копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера заявника;
  • копія документа компетентного органу, що засвідчує участь особи, в антитерористичній операції;
  • довідка про склад сім'ї з місця реєстрації;
  • реквізити рахунку в уповноваженому банку, на який перераховуватиметься компенсація (у разі надання компенсації);
  • посвідчення інваліда війни (особам, яким встановлено статус відповідно до пункту 13 статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (далі – Закон);
  • посвідчення члена сім’ї загиблого (особам, яким встановлено статус відповідно до пункту 1 статті 10 Закону).
Якщо забезпечення твердим паливом (дровами, торфобрикетами) пільгової категорії сімей не здійснено у тому році, в якому особа мала на це право та подала всі необхідні документи, вона забезпечується твердим паливом (дровами, торфобрикетами) за минулий рік протягом наступного бюджетного року. При цьому забезпечення твердим паливом (дровами, торфобрикетами) за минулий час здійснюється виходячи з порядку, який діяв на момент подачі документів.
Довідково повідомляємо, що в 2016 році забезпечено твердим паливом (дровами) 57 сімей на загальну суму 114,0 тис. гривень.
Станом на 01.01.2017, згідно з поданими документами у 2016 році 11 сімей учасників антитерористичної операції будуть забезпечені твердим паливом (дровами) у 2017 році після надходження фінансування з обласного бюджету на зазначені цілі.