0010.jpg

22 квітня 2016 року в приміщенні Палацу культури ТОВ «Фрунзе - Сервіс» відбувся І Відкритий конкурс ансамблевого музикування «Камерата».

Головна мета конкурсу - виявлення та підтримка обдарованих дітей, підвищення  рівня виконавської майстерності юних  музикантів, удосконалення педагогічної майстерності в галузі ансамблевого співу та ансамблевого інструментального виконавства, обмін досвідом роботи та творчої діяльності керівників вокальних, інструментальних ансамблів та концертмейстерів.

"Пролісок - 2017"

З 26 по 28 квітня 2017 року в місті Суми проходив Міжрегіональний відкритий конкурс юних музикантів «Пролісок».
Його проведення було започатковано у 2002 році та присвячено перебуванню на Сумщині видатного композитора П.І.Чайковського.

Відкритий обласний онлайн-конкурс молодіжної скульптури імені Михайла Лисенка

Відкритий обласний онлайн-конкурс молодіжної скульптури імені Михайла Лисенка започатковано відділом культури Сумської міської ради та комунальним закладом Сумської міської ради – Сумською дитячою художньою школою ім. М.Г. Лисенка.

Організаторами Конкурсу є відділ культури Сумської міської ради та Сумська дитяча художня школа ім. М.Г. Лисенка.

Головною метою Конкурсу є виявлення та розкриття творчого потенціалу молодих скульпторів, підтримка педагогічної творчої ініціативи, розповсюдження найкращого педагогічного досвіду та методики навчання у початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах системи Міністерства культури України.

Протягом березня-квітня 2016 року в місті Суми проходив Другий обласний дитячий фестиваль-конкурс джазової музики «Джаз Вітраж». Головна мета цього нового творчого проекту - популяризація класичного та сучасного джазового мистецтва серед дітей та молоді сумського краю

Відповідно до положення учасники представляли свої конкурсні програми в електронному вигляді, а компетентне журі оцінювало майстерність конкурсантів шляхом інтернет-прослуховувань, що дало можливість широкому загалу юних музикантів виявити свою прихильність до джазової музики.

У передноворічні дні, які починаються з улюбленого усіма дітьми Дня Святого Миколая, уже за традицією, у нашому місті проходить свято музики - конкурс юних піаністів, що покликаний вшанувати пам’ять визначного викладача - музиканта Мінни Львівни Танфелевої.