005.jpg

Історія фестивалю

 

Місто Суми – один з найстаріших центрів української військової духової музики, де її розвиток почався із середини ХVІІІ століття. Протягом багатьох років військова духова музика увійшла майже в кожну родину сумчан.

Щедра на таланти Сумська земля подарувала світу багато славних імен. Начальник військово-музичного управління - головний військовий диригент Генерального штабу Збройних Сил України, народний артист України генерал-майор Володимир Федорович Деркач теж є уродженцем Сумщини. Саме за його ініціативи у 2000 році Сумською міською радою та Міністерством оборони України було започатковано фестиваль духової музики „Сурми конституції”, який сьогодні є візитною карткою культурного життя, як нашого міста, так і України в цілому.

Фестиваль проводиться за підтримки Міністерства оборони України, Сумського обласного управління культури і туризму. Головним організатором цього грандіозного дійства є відділ культури та туризму Сумської міської ради.

Міжнародний фестиваль класичної музики "Bach-fest"

 

Міжнародний фестиваль "Bach-fest" заснований об’єднанням громадян Сумської міської організації розвитку органної та камерної музики "Органум". Фестиваль є щорічним. Проводиться під патронатом міського голови м. Суми.

Головною метою фестивалю є пропаганда класичного мистецтва серед населення та гостей нашого міста і області.

Міжнародний фестиваль органної та камерної музики "Органум"

 

Міжнародний фестиваль органної та камерної музики "Органум" заснований об’єднанням громадян Сумської міської організації розвитку органної та камерної музики "Органум".

Фестиваль проводиться під патронатом міського голови м. Суми.

Головною метою фестивалю є пропаганда класичного мистецтва серед населення та гостей нашого міста і області.

Міжнародний фестиваль "Jazz-fest"

 

Міжнародний фестиваль "Jazz-fest" заснований об’єднанням громадян Сумської міської організації розвитку органної та камерної музики "Органум". Фестиваль є щорічним. Проводиться під патронатом міського голови м. Суми Геннадія МІНАЄВА.

Більш детальна інформація на сайті об’єднання громадян Сумської міської організації розвитку органної та камерної музики "Органум" http://www.organum.sumy.ua

Міжнародний фестиваль авторської пісні та співаної поезії "Булат"

 

Організатором фестивалю є Клуб авторської пісні "Булат".

Захід проводиться за підтримки відділу культури та туризму Сумської міської ради.

Головною метою фестивалю є популяризація авторської пісні та співаної поезії на Україні, культурне збагачення та естетичне виховання молоді.

Завдання фестивалю:

  • виховання національної свідомості;
  • підвищення рівня патріотичного та духовного виховання молоді;
  • зміцнення дружніх стосунків між молоддю України, Росії, Молдови, Білорусі та інших країн;
  • обмін досвідом поміж клубами авторської пісні, студіями та творчими об`єднаннями;
  • залучення творчої, талановитої молоді м. Суми до студії авторської пісні та співаної поезії КАП "Булат".

Фестиваль проводиться щорічно.

Більш детальна інформація на сайті клубу авторської пісні "Булат" http://www.bulatclub.com

Відкритий міський фестиваль дитячої творчості
"Зоряна надія"

 

Відкритий міський фестиваль дитячої творчості "Зоряна надія" заснований Будинком культури "Хімік" ВАТ "Сумихімпром" – нині Палац культури «Хімік» ПАТ «Сумихімпром».

Фестиваль проводиться за підтримки відділу культури та туризму Сумської міської ради.

Фестиваль є щорічним.

Головною метою Фестивалю є відкриття нових талантів.

Фестиваль народної творчості "Сумські зорі"

Фестиваль народної творчості "Сумські зорі" проходить в нашому місті вже понад 30 років. Це найбільш народний фестиваль. За сприянням обласної ради профспілок він щорічно проводиться серед колективів художньої самодіяльності та аматорів народної творчості різних підприємств, установ і організацій, незалежно від відомчої належності та форм власності. Кількість учасників фестивалю коливається від 1,5 до 2 тисяч чоловік.

Організатором фестивалю є відділ культури та туризму Сумської міської ради.

Фестиваль народної творчості "Сумські зорі" – це своєрідний огляд художньої самодіяльності міста, звіт його творчих колективів, це – підвищення рівня майстерності, підтвердження звань "народний", відзначення досягнень та аналіз роботи керівництва організацій, підприємств та установ міста в напрямку підвищення культурного рівня своїх колективів та міста в цілому.