Надрукувати
Перегляди: 3215

Фестиваль народної творчості "Сумські зорі"

Фестиваль народної творчості "Сумські зорі" проходить в нашому місті вже понад 30 років. Це найбільш народний фестиваль. За сприянням обласної ради профспілок він щорічно проводиться серед колективів художньої самодіяльності та аматорів народної творчості різних підприємств, установ і організацій, незалежно від відомчої належності та форм власності. Кількість учасників фестивалю коливається від 1,5 до 2 тисяч чоловік.

Організатором фестивалю є відділ культури та туризму Сумської міської ради.

Фестиваль народної творчості "Сумські зорі" – це своєрідний огляд художньої самодіяльності міста, звіт його творчих колективів, це – підвищення рівня майстерності, підтвердження звань "народний", відзначення досягнень та аналіз роботи керівництва організацій, підприємств та установ міста в напрямку підвищення культурного рівня своїх колективів та міста в цілому.

Метою фестивалю є збереження національної культури, сприяння розвитку і популяризації творчих здобутків колективів художньої самодіяльності, підвищення статусу працівників культури та посилення уваги з боку керівників підприємств, установ, організацій до проблем народної творчості.

 

Умови фестивалю

Фестиваль є конкурсним і проводиться за наступними жанрами:

 

Регламент конкурсної програми в кожному жанрі до 7 хвилин, в театральному – до 15 хв. сценічного часу. Самодіяльні театральні колективи представляють свої роботи за окремим графіком.

Учасники фестивалю подають до відділу культури та туризму Сумської міської ради:

 

Міський фестиваль народної творчості "Сумські зорі" проводиться по районах на базах Палацу культури ім. М.В. Фрунзе ТОВ "Фрунзе-Сервіс" та Палацу культури "Хімік" ПАТ "Сумихімпром".

Конкурсна програма оцінюється за критеріями:

 

Виступ колективів оцінюється за 15-ти бальною системою.

Переможці визначаються у кожному жанрі та нагороджуються дипломами лауреатів і цінними подарунками. Також відзначаються кращі організатори по проведенню фестивалю.

Кращі колективи залучаються до участі у звітному концерті м. Суми, заключному концерті обласної естафети праці та культури, масових культурно-мистецьких заходах загальноміського рівня тощо.