Надрукувати
Перегляди: 2318

Інформація про ІІІ міський пленер «Сумська палітра»

 

13-22 травня 2010 року відкритий міський пленер „Сумська палітра” відбувся в нашому місті вже в третій раз.

Цього разу географія учасників даного мистецького проекту, порівняно з минулими роками, ще більше розширилась. Для творчої праці, обміну досвідом та змалювання Сум приїхали 9 майстрів пензля з різних міст України, Росії та Молдови.

Доповнили склад учасників пленеру, як і в минулі роки, їх сумські колеги.

Протягом 10-ти днів 12 майстрів пензля з міст: Харкова, Ізмаїла, Могилів-Подільського та Сум (Україна), Курська, Бєлгорода, Брянська (Росія) та Тирасполя (Молдова) працювали в історичній частині міста (вул. Соборна, Троїцька, Псільська, сквер „Дружба”, садиби Лінтварьових, Старичевих тощо) та змальовували мальовничі околиці міста (Баси, Баранівка, Лука).

Враховуючи той факт, що Сумщина є батьківщиною відомого українського скульптора М. Г. Лисенка, учасники пленеру працювали і у с. Шпилівка.

У ході пленеру гості відвідали Сумський обласний художній музей ім. Никанора Онацького та будинок-музей А.П. Чехова. Крім того, для них була організована оглядова екскурсія.

У ході пленеру відбулась творча зустріч учасників пленеру - художників зі світовим визнанням із викладачами та учнями Сумської дитячої художньої школи ім. М.Г. Лисенка.

21 травня у приміщенні Сумської муніципальної галереї відбувся вернісаж творчих робіт учасників пленеру. Увесь творчий доробок було винесено на розсуд сумчан як у самому приміщенні галереї так і біля її будівлі.

За підсумками роботи трьох пленерів у приміщенні Сумської муніципальної галереї протягом двох тижнів діятиме образотворча виставка „Сумська палітра” (2008 – 2010 років).

Положення про міський пленер «Сумська палітра»