0010.jpg

Гуйян (Китайська Народна Республіка)

http://www.guiyang.gov.cn

Гуйян – адміністративний центр провінції Гуйчжоу, розташований у Південному Китаї.

Це сучасне місто зі зручною транспортною розв’язкою, багатими природними ресурсами та прекрасною екологією. Під його юрисдикцією є шість районів, одне місто окружного рівня, три округи, національна зона високотехнологічного промислового розвитку, зона економічного розвитку, зона вільної торгівлі та економічна зона аеропорту.

Площа – 8034 км2

Населення – 5,9 млн осіб.

У Гуйяні базується завод Guizhou Aircraft Industry Corporation (підрозділ AVIC), який виготовляє винищувачі, навчальні літаки, бойові безпілотні літальні апарати, турбовентиляторні двигуни та ракетні комплекси. Також у місті розташовані металургійний завод, машинобудівні, хімічні, фармацевтичні та харчові підприємства, заводи з випуску електроніки та будматеріалів. На околицях Гуйяна знаходиться кілька гідроелектростанцій, які забезпечують основні потреби округу в електроенергії. Решту електроенергії постачають теплоелектростанції, що працюють на місцевому вугіллі.

У місті понад 6500 туристичних місць і 75 визнаних термальних джерел. Крім того, навколо міста є дві лісові смуги загальною довжиною 374 кілометри та понад 1000 парків, розкиданих по всьому місту, що робить Гуйян унікальним містом серед гір та лісів.

Наука й освіта в місті Гуйян представлена наступними установами:

  • Університет Гуйчжоу
  • Педагогічний університет Гуйчжоу
  • Медичний університет Гуйчжоу
  • Університет фінансів та економіки Гуйчжоу
  • Університет національностей Гуйчжоу
  • Технологічний інститут Гуйчжоу
  • Гуйянський коледж традиційної китайської медицини
  • Торговий коледж Гуйчжоу

26 жовтня 2021 року в режимі відеоконференції Сумський міський голова Олександр ЛИСЕНКО та мер міста Гуйян Ма НІНЬЮ підписали Лист про наміри налагодити партнерські відносини між містами. Під час заходу було визначено чотири основних напрями співпраці між містами: торгівля, інвестиції в промисловість, спільні освітні проєкти та співпраця в екологічному напрямі.