Надрукувати
Перегляди: 14906

Народився 05 квітня 1989 року в місті Сомбатхей, Угорщина в сім’ї військово-службовця.
З 1996 по 2001 роки навчався в кримській школі. В 2001 році сім’я переїхала до міста Суми, де Олександр пішов до 7-го класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №8. Після закінчення школи в 2005 році Олександр вступив до коледжу Сумського національного аграрного університету (селище Веретенівка).

В 2014 році добровольцем (без проходження військової служби за станом здоров’я) вступив до лав Збройних Сил України у складі 39-го окремого мотопіхотного батальйону «Дніпро-2» (39 ОМПБ), який приймав активну участь в зоні проведення антитерористичної операції на Сході України.
За спогадами товариша по службі, сержанта Владимира Сайка, Олександр – це патріот з великої літери. У відпустці не був і не хотів. Мріяв дочекатися звільнення рідної землі.
Олександр мав активну життєву позицію, долучався до партійної роботи, був членом партії «ВО «Батьківщина». Прагнув змінити життя в країні, місті та мріяв про нову європейську Україну.
Солдат Олександр Самосадов загинув під час виконання військового обов’язку, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України під селом Красносельським Старобешевського району Донецької області 29 серпня 2014 року у віці 25 років від руки снайпера.
Без Олександра залишились батьки, дружина, 8-річна донька.
Похований на Алеї Слави на Центральному кладовищі.
Указом Президента України від 4 червня 2015 року № 311/2015 «Про відзначення державними нагородами України», за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.
Рішенням Сумської міської ради від 26 жовтня 2016 року №1258-МР Самосадову Олександру Сергійовичу присвоєно звання «Почесний громадянин міста Суми» (посмертно).