006.jpg

Народився 12 вересня 1993 року в м. Суми у родині водія Олега та бухгалтера Юлії Ільїчових.

З 01 вересня 2000 року навчався у Сумській загальноосвітній школі І-III ступенів №12.

Після закінчення школи вступив до Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка на фізико-математичний факультет (бюджетна форма навчання). Здобув повну вищу освіту за спеціальністю «викладач фізики та математики» з правом викладання інформатики. Був студентським деканом. Більшу частину свого вільного часу займався спортом (рукопашний бій). Переміг на змаганнях чемпіонату України з кікбоксингу, який проходив у м. Харків, отримав нагороди та звання «кандидат в майстри спорту». З дитинства дуже захоплювався комп’ютером, любив тварин, особливо собак. Олександра знали як добру, щиру людину, поруч з ним завжди було багато друзів. Мав явні якості лідера.

З червня по серпень 2013 року працював вихователем оздоровчого табору «Зоряний».

З листопада 2013 року до лютого 2014 року брав участь у Революції гідності. За активну громадянську позицію нагороджений грамотою Сумського міського голови Олександра Лисенка.

З листопада 2014 року по жовтень 2015 року працював в «Агенції промоції «Суми» Сумської міської ради на посаді провідного професіонала. Робота дружнього колективу була направлена на підвищення конкурентоспроможності міста Суми за допомогою маркетингових рішень, промоції культурних подій, ведення міської ярмаркової культури, тісного взаємозв’язку із засобами масової інформації всіх рівнів.

З травня 2016 року по лютий 2017 року проходив строкову військову службу у військовій частині В0963 «Дєсна». У червні 2016 року прийняв військову присягу.

З листопада 2017 року працював на посаді головного спеціаліста відділу адміністрування, супроводження інформаційних систем, електронних реєстрів та захисту інформації Головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області. Після складання присяги Олександру було присвоєно 9 ранг державного службовця.

З грудня 2018 року прийнятий на посаду менеджера з впровадження та популяризації цифрових сервісів АТ «Райффайзен Банк Аваль».

З жовтня 2021 року призначений на посаду головного державного інспектора відділу митних технологій Сумської митниці. Колеги говорили, що Сашко за шість місяців роботи встиг закохати в себе весь колектив митниці своєю відкритою душею та щирим серцем. Він безвідмовно та із задоволенням приходив на допомогу кожному.

4 травня 2019 року одружився, а 24 квітня 2021 року у Олександра народився син Олександр.

Життя було у самому розпалі, наповнене амбітними планами, коли 24 лютого 2022 року розпочалась повномасштабна військова агресія з боку російської федерації. З перших днів, не вагаючись, Олександр став на захист своєї Батьківщини.

Він не був військовим, проте робив усе, що в його силах. І на дванадцятий день війни віддав своє життя за Україну...

7 березня 2022 року, під час оборони рідного міста Суми, обірвалося життя Олександра Бєлявського. Таке коротке, але гідне справжнього чоловіка та воїна.

Похований Олександр на Алеї Слави Центрального міського кладовища по вул. Сумської артбригади.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Указом Президента України від 16 серпня 2022 року №582/2022 «Про відзначення державними нагородами України» нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Рішенням Сумської міської ради від 23 лютого 2023 року № 3550-МР Олександру Бєлявському присвоєне звання «Почесний громадянин міста Суми» (посмертно).