001.jpg

Народився 11 грудня 1994 року в м. Суми.

У 2012 році закінчив Сумську загальноосвітню школу І-III ст. № 20. Під час навчання виявляв організаторські здібності, був лідером в класі, цілеспрямованим, завжди досягав поставленої мети. З дитинства цікавився зброєю, особливо козацькою шаблею. Згодом вивчив особливості козацької техніки шабельного бою.

Після закінчення школи навчався в технікумі та отримав спеціальність «газозварник». Працював за спеціальністю на ВАТ «Полесьеэлектромаш» в м. Лунинець Брестської області Республіки Білорусь. На пропозицію прийняти громадянство і залишитись на постійне місце проживання відмовився.

У 2015 році повернувся в Україну. Цього ж року у Євгенія народилась донечка, яку він дуже любив.

Після повернення на Батьківщину займався продажем автомобілів, спортивного харчування. У 2021 році став директором ТОВ «Реал-Партнер».

Життя хлопця було на самому зльоті, коли 24 лютого 2022 року розпочалась повномасштабна військова агресія з боку російської федерації. З перших днів, не вагаючись, Євгеній став на захист своєї Батьківщини. Він не був військовим, проте робив усе, що в його силах. І на дванадцятий день війни віддав своє життя за Україну...

7 березня 2022 року, під час оборони рідного міста Суми, обірвалося життя Євгенія Степаненка. Таке коротке, але суцільно наповнене пошуком самого себе життя.

Похований на Алеї Слави Центрального міського кладовища по вул. Сумської артбригади.

Рішенням Сумської міської ради від 23 лютого 2023 року №3550-МР Євгенію Степаненку присвоєне звання «Почесний громадянин міста Суми» (посмертно).