004.jpg

Народився 6 вересня 1996 року у м. Суми.

У 2003 році пішов до 1-го класу Сумської класичної гімназії. У 2005 році перевівся до Сумської загальноосвітньої школи І-III ст. № 18, проте, у 2009 році повернувся до гімназії, яку дуже любив, і продовжив навчання до 9 класу.

З 2011 до 2013 року Георгій здобував освіту у Сумському технікумі харчової промисловості. У 2017 році закінчив Сумський національний аграрний університет за спеціальністю «Харчові технології та інженерія» та отримав диплом бакалавра за кваліфікацією «інженер-технолог».

Паралельно з навчанням хлопець займався гімнастикою, карате, танцями. Та з усіх позашкільних занять і захоплень обрав для себе на довгі щасливі юнацькі роки клуб «Абалаковець» Сумського Палацу дітей та юнацтва. І зростання особистості хлопця було невід’ємно пов’язане з вихованням і тренуванням у цьому клубі. Цілком імовірно, що ключову роль у формуванні світогляду і вольового духу юнака відіграв у його житті саме альпінізм.

Через труднощі походів, експедицій, альпініад, змагань клуб «Абалаковець» виховує чесних, порядних, рішучих, сміливих, впевнених у собі молодих людей, загартовує їх волю та характер, навчає працювати в колективі та приходити на допомогу один одному. В період сходжень розвиваються якості, які дуже цінуються і у звичайному мирному житті – надійність, організованість, точність, зібраність. А вагу цих чеснот у воєнний час взагалі важко переоцінити.

Тренування і подорожі не лише розвинули у хлопцеві найкращі людські риси. Вони познайомили його з красою та розмаїттям українських земель і на все життя подарували йому вірних друзів. Любов до України в нього була завжди. Особливо, як і у багатьох, проявилася вона у 2014 році під час «Революції гідності». Він брав активну участь у ній у Сумах та підтримував європейський та демократичний вибір України. Після Майдану Георгій брав участь у волонтерських виїздах на допомогу військовим України, які захищали державний суверенітет та територіальну цілісність України в зоні проведення АТО/ООС. У 2016 році їздив до м. Авдіївка як волонтер.

Працював у різних містах України: Сумах, Донецьку, Києві та інших офіціантом, баристою, барменом, співробітником колцентру банку. Останнє місце роботи, яке дуже подобалось Георгію, «Smart farming» – компанія з оцифрування аграрного бізнесу.

Життя було на сміливому зльоті, коли 24 лютого 2022 року розпочалась військова агресія з боку російської федерації. З перших днів, не вагаючись, Георгій став на захист своєї Батьківщини. Він не був воєнним, проте робив усе, що в його силах. І на дванадцятий день війни віддав своє життя за Україну.

7 березня 2022 року, під час оборони рідного міста Суми, обірвалося життя Георгія Цедіка. Таке коротке, але суцільно наповнене пошуком самого себе життя.

У кожного в житті має бути своя вершина, своя висота. Для когось – то вершина власної громадської відповідальності за долю рідної землі, рідного народу. Саме на неї безстрашно зійшов Георгій Цедік і навіки залишився там.

Похований Георгій на Алеї Слави міського кладовища по вул. Сумської артбригади.

Рішенням Сумської міської ради від 23 лютого 2023 року № 3550-МР Цедіку Георгію Михайловичу присвоєно звання «Почесний громадянин міста Суми» (посмертно).