0012.jpg

Народився 20 червня 2001 року у м. Суми.

Навчався у Сумській загальноосвітній школі І-III ступенів № 26. З дитинства відрізнявся високими моральними цінностями, підвищеним рівнем справедливості. Вчителі відмічали, що Богдан був доброзичливим, завжди з усіма - ввічливим, готовим у будь-яку хвилину прийти на допомогу. Хлопчик мав гарну фізичну форму, любив спорт та, попри це, ніколи перший не вступав у суперечки та бійки. Ще одним шкільним захопленням було читання віршів та гуморесок. На різноманітних конкурсах, які проводились в школі, завжди посідав перші місця.

Під час «Помаранчевої революції» всі події, що відбувались у країні, пропустив через серце і душу. З 13 років почав цікавитись історією рідного краю та Батьківщини, бойовими козацькими мистецтвами. Відвідував садибу зеленого туризму «Грунівська січ», гарно управлявся з шаблею, проводив майстер-класи для відвідувачів, цікаво їм розповідав факти з історії української державності. Через це й отримав позивний «Історик». Богдан ріс справжнім патріотом та нащадком мужніх козаків.

Згодом інтереси дорослішали й Богдан зацікавився діяльністю Сумського осередку «Правого сектора», основна мета якого - побудова і розвиток української національної держави та захист її національної самобутності.

У 2019 році Богдан закінчив ДНЗ «Сумське професійно-технічне училище будівництва і дизайну» та отримав професію «зварювальник». На жаль, за спеціальністю так і не встиг попрацювати, бо одразу пішов на строкову військову службу.

Після проходження служби влаштувався на роботу до ТОВ «Сервісресурс». За словами колег: «Богдан був нашим «сонечком», ми всі його одразу полюбили». Легкість у спілкуванні та непереборна сила духу притягували до нього оточуючих. Мабуть, саме тому Богдан мав безліч знайомих і друзів. Мріяв надалі працювати в ДСНС та багато інших амбітних планів. Проте, настав той страшний день - 24 лютого 2022 року, який повністю змінив життя молодого чоловіка.

З перших днів повномасштабного вторгнення військ російської федерації на територію України солдат Маслов Богдан Олександрович, без вагань, вступив в ряди добровольчого формування міста Суми для оборони рідного міста. З 17 квітня 2022 року був мобілізований, призначений на посаду гранатометника 2-ої спеціальної роти військової частини А4270 Збройних Сил України, де проявив найкращі риси під час підготовки, бойового злагодження підрозділу та безпосереднього виконання бойових завдань у складі сил стримування агресії противника.

Не дивлячись на такий молодий вік, дбав про своїх побратимів, забезпечення їх всім необхідним спорядженням, збирав разом з родиною кошти на закупівлю для підрозділу 2-х тепловізорів.

Восени 2022 року батальйон виконував завдання на Донецькому напрямку. Короткі телефонні розмови з родиною: «Був обстріл, проте, ми всі живі!».

Однак, 18 жовтня 2022 року зв’язок з Богданом перервався. Солдат Маслов Богдан Олександрович, вірний військовій присязі, в умовах, пов’язаних з ризиком для життя, здійснював інженерно-загороджувальну роботу опорного пункту поблизу н.п. Майорськ Донецької області. Під час артилерійського обстрілу отримав поранення, не сумісне з життям.

Похований Герой на Алеї Слави на Ново-Центральному Баранівському кладовищі.

Рішенням Сумської міської ради від 26 квітня 2023 року № 3675-МР присвоєно звання «Почесний громадянин міста Суми» (посмертно).

Світла пам’ять про Маслова Богдана Олександровича назавжди залишиться в серцях його рідних, близьких, друзів та сумчан!