004.jpg

Народився 7 квітня 1986 року в місті Суми, з яким пов'язане все його життя.

З 1993 до 2001 року навчався у Сумській загальноосвітній школі І-III ступенів № 17. Після закінчення 9 класу у 2001 році перевівся до Сумської загальноосвітньої школи І-III ступенів № 23, де і здобув повну середню освіту. В шкільні роки, як і багато хлопців, Сергій займався спортом, а саме – боротьбою.

У 2003 році вступив до Лубенського лісотехнічного коледжу, після закінчення якого отримав спеціальність «технологія деревообробки» та здобув кваліфікацію «технік-технолог».

Після навчання почав працювати за спеціальністю, займався виробництвом меблів. У Сумах та за його межами в багатьох закладах і у приватних оселях мешканців стоять сучасні стильні меблі, зроблені руками Сергія.

Дозвілля проводив в сімейному колі та колі друзів. Дуже любив виїзди на  природу, рибалити. Ще одним видом відпочинку була гра в шахи.

Сергій був життєрадісною людиною, надійним другом, вірним, люблячим чоловіком та чудовим батьком для своєї донечки. Друзі та колеги вважали Сергія людиною слова, відповідальним за свої вчинки.

Як справжній громадянин, Сергій вважав моральним обов’язком стати на захист Батьківщини та Сумщини проти відкритої агресії з боку російської федерації, яка розпочалася 24 лютого 2022 року. Без вагань, добровільно пішов до військкомату. А з 18 квітня 2022 року чоловіка було зараховано до військової частини А4270 на посаду гранатометника 3 відділення 3 взводу 2 спеціальної роти.

Солдат Пересадько Сергій Олександрович вміло та мужньо виконував бойові завдання у Донецькій області, демонструючи організованість, впевненість у своїх рішеннях та діях, здійснюючи оборону спостережних пунктів в районі смт Залізне Торецької міської громади Бахмутського району Донецької області.

17 лютого 2023 року Сергій, під час оборони опорного пункту в м. Бахмут, відбиваючи ворожу атаку та прикриваючи евакуацію поранених і загиблих товаришів, сам отримав поранення, які виявилися несумісними з життям.

Поховали Героя на Алеї Слави на Ново-Центральному Баранівському кладовищі у Сумах.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, наказом командира 211-го окремого спеціального батальйону від 17 лютого 2023 року нагороджений орденом «Спасителя» (посмертно).

Рішенням Сумської міської ради від 26 квітня 2023 року № 3675-МР Пересадьку Сергію Олександровичу присвоєно звання «Почесний громадянин міста Суми» (посмертно).

Світла пам’ять про мужнього воїна назавжди залишиться в серцях його рідних, близьких, друзів та сумчан.