005.jpg

Народився 1 травня 1969 року в м Суми.

Навчався у Сумській загальноосвітній школі І-III ступенів №18, улюбленим предметом була математика.

В шкільні роки захоплювався спортом, особливо любив футбол, був воротарем. Команда, до складу якої входив Владислав, неодноразово займала перші місця.

З 1985 по 1987 роки навчався у Сумському професійному училищі № 2, по закінченні якого отримав спеціальність «електрогазозварник».

Після закінчення училища за професією працював на Сумському машинобудівному науково-виробничому об’єднанні ім. М. В. Фрунзе.

У 1987 році був призваний на строкову військову службу, яку проходив у місті Воткінськ (Удмуртія). Був військовим-кінологом, бо з дитинства дуже любив собак і знав про них все.

Згодом по службі був переведений до міста Казань, де разом зі своїм чотирилапим другом охороняв Казанський державний пороховий завод.

Протягом життя Владислав Валерійович був чуйною, відповідальною, дисциплінованою, але водночас відчайдушною, рішучою, сміливою людиною. Завжди виступав за справедливість. Тому, у 2014 році прийняв для себе доленосне рішення - став на захист Батьківщини та розпочав службу за призовом у військовій частині польової пошти В1060 8-го армійського корпусу. Брав активну участь у бойових діях в зоні проведення АТО/ООС на сході країни.

Солдат Шерстюк Владислав Валерійович до виконання службових обов’язків ставився з відповідальністю, був прикладом для особового складу підрозділу. У битві під Іловайськом потрапив у полон. Після обміну полоненими повернувся, але і після цього не припинив участі в Антитерористичній операції за визволення України від російських окупантів.

Під час повномасштабного вторгнення військ рф за позовом совісті та честі, знов взяв до рук зброю і став на захист Батьківщини. 26 лютого 2022 року в бою під селом Нижня Сироватка Сумського району отримав тяжкі поранення черевної порожнини, голови, рук та ніг. Від отриманих травм 12 березня 2022 року помер у лікарні.

15 березня 2022 року сумчани попрощалися зі своїм захисником - Владиславом Шерстюком. Урочисту панахиду під канонаду артилерійських пострілів відслужили на міському кладовищі по вул. Сумської артбригади.

У Владислава Валерійовича залишилися мати та сестра.

Рішенням Сумської міської ради від 26 квітня 2023 року № 3675-МР Шерстюку Владиславу Валерійовичу присвоєно звання «Почесний громадянин міста Суми» (посмертно).

Світла пам’ять про Героя назавжди залишиться в серцях його рідних, близьких, друзів та мешканців міста Суми!