005.jpg

Народився 8 січня 1984 року у селі Біловоди Роменського району Сумської області.

У 2001 році закінчив Бобрицьку загальноосвітню школу І-III ступенів Роменського району. З самого дитинства займався спортом, завжди підтримував себе у гарній фізичній формі.

У 2006 році закінчив фізико-технічний факультет (нині – факультет електроніки та інформаційних технологій) Сумського державного університету, а згодом - Українську державну академію залізничного транспорту, отримав спеціальність «інженер».

Більшу частину життя Костянтин прожив у Сумах. У 2006 році одружився і в нього народився син Олександр.

Цього ж року Костянтин почав працювати на регіональній філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» монтером залізничних шляхів. Останні ж роки займав керівну посаду на підприємстві, був начальником Сумської дистанції захисних лісонасаджень АТ «Укрзалізниця».

У 2009 році у чоловіка народився другий син – Дмитро.

Костянтин був членом Федерації мисливських собак України. Організував розплідник та професійно займався дресируванням собак. До цього заохочував і двох своїх синів.

Костянтин Миколайович був чудовим другом, керівником, але понад усе любив свою родину. Мріяв про сімейне щастя у затишному будинку, який почав будувати на березі озера. Проте, багатьом планам не судилося реалізуватися, оскільки 24 лютого 2022 року розпочалась повномасштабна військова агресія з боку рф проти України.

За покликом совісті й честі, чоловік вступив до лав територіальної оборони у званні «молодший лейтенант» на посаду «охоронець роти охорони Сумського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Збройних Сил України». 1 березня 2022 року він загинув у бою з «елітними танковими військами Підмосков’я» на перехресті населених пунктів с. Нижня Сироватка та с. Низи.

Похований захисник на Алеї Слави Центрального міського кладовища по вул. Сумської артбригади.

У Костянтина залишилися мати, любляча дружина та двоє синів.

Рішенням Сумської міської ради від 26 квітня 2023 року № 3675-МР Клочку Костянтину Миколайовичу присвоєно звання «Почесний громадянин м. Суми» (посмертно).

30 травня 2023 року у Біловодському закладі ЗСО І-III ступенів Роменської міської ради відбулося відкриття меморіальної дошки, яка знову і знову буде нагадувати про випускника-героя, Клочка Костянтина Миколайовича, який віддав своє життя, захищаючи рідну землю і Батьківщину.

Світла пам’ять про справжнього патріота своєї країни назавжди залишиться в серцях його рідних, близьких та мешканців міста Суми!