006.jpg

Народився 14 лютого 1985 року в м. Суми. Вже в дитячому садочку проявляв схильність до малювання та математики. В той час, як інші дітки виходили з вихователькою на прогулянку, йшов до іншої групи та вирішував завдання з арифметики.

Навчався до п’ятого класу у Сумській спеціалізованій школі І-III ступенів № 9. В шкільні роки зацікавленість математикою не зникла. Навіть знаходив власні способи розв’язання математичних задач.

З п’ятого класу навчався у Сумській загальноосвітній школі І-III ступенів № 6.

Повну загальну середню освіту здобув у Сумській гімназії № 1. Закінчуючи школу, Віктор твердо знав, що буде навчатися у Сумському державному університеті.

У 2002 році вступив на юридичний факультет Сумського державного університету, який закінчив у 2005 році, отримавши диплом з відзнакою за спеціальністю «Правознавство» та здобувши кваліфікацію «юрист». Протягом навчання у хлопця проявились лідерські якості. Для однокурсників організовував свята, був капітаном команди «КВК», допомагав у навчанні іншим студентам.

Після закінчення навчання був призваний на строкову службу до військової частини А2192, місце дислокації якої: м. Макарів-1 Київської області. Заслужено мав повагу серед товаришів по службі та військового керівництва.

Згодом став курсантом Сумського училища професійної підготовки працівників міліції УМВС України в Сумській області.

Свою трудову діяльність розпочав у 2007 році дільничним інспектором міліції у званні молодшого лейтенанта та одночасно вступив до Харківської юридичної академії імені Ярослава Мудрого на заочне відділення.

У 2008 році перейшов працювати старшим оперуповноваженим відділу по боротьбі з економічною злочинністю Податкової міліції у званні лейтенанта. У 2011 році закінчив академію, отримавши кваліфікацію юриста, проте, на цей час вирішив піти зі служби в міліції назавжди.

З початком військових дій  в зоні проведення АТО/ООС ухвалив для себе доленосне рішення – добровольцем вступив до лав Збройних Сил України. Службу проходив на посаді кулеметника механізованого взводу 5-ої механізованої роти 2-го механізованого батальйону 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» у званні «старший солдат». Брав активну участь у боях біля н.п. Водяне Донецької області, захисті Донецького аеропорту.

Восени 2016 року повернувся додому.

У 2017 році, пройшовши конкурсний відбір, влаштувався на роботу до Управління Держпраці у Сумській області на посаду головного спеціаліста сектору юридичного забезпечення. Користувався повагою серед колег, керівництва. Там Віктора запам’ятали як доброзичливу, щиру людину, готову завжди прийти на допомогу, чесну і справедливу, з високими моральними якостями.

Віктор, як свідомий громадянин України, з початком повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України вважав моральним обов’язком стати на захист Батьківщини. 18 квітня 2022 року був мобілізований на посаду водія-стрільця 2-ої спеціальної роти військової частини А4270 у званні «старший солдат». Під час служби проявив найкращі риси як людини, так і військовослужбовця. Здійснював безпосереднє виконання бойових завдань у складі сил та засобів зі стримування агресії противника у Донецькій області під час оборонних дій поблизу населених пунктів Майорськ та Залізне Торецької міської громади Бахмутського району Донецької області.

Віктор Васильович говорив: «Я не можу інакше, я маю бути там!».

16 лютого 2023 року, здійснюючи оборону опорного пункту в м. Бахмут в умовах, пов’язаних з ризиком для життя, забезпечуючи вогневе прикриття евакуації поранених бійців, перебуваючи під постійним мінометним обстрілом противника, загинув.

Старший солдат Бобров Віктор Васильович є прикладом героїзму, відваги та мужності: врятував своїх побратимів ціною власного життя.

Поховали Героя на Алеї Слави на Ново-Центральному Баранівському кладовищі.

Рішенням Сумської міської ради від 26 квітня 2023 року № 3675-МР Боброву Віктору Васильовичу присвоєно звання «Почесний громадянин міста Суми» (посмертно).

Світла пам’ять про мужнього воїна назавжди залишиться в серцях його рідних, близьких, друзів та сумчан.