004.jpg

Народився 8 грудня 1993 року в с. Князе-Григорівка Великолепетиського району Херсонської області. Тут же пішов до початкової школи. У позашкільний час займався спортом: легкою атлетикою (біг на дальні дистанції, вправи з гантелями), футболом. Брав участь у районних та обласних змаганнях з бігу, посідаючи призові місця. З дитинства мріяв бути військовим, тому підтримував себе у гарній фізичній формі.

Після закінчення дев’ятого класу Великолепетиської загальноосвітньої школи І-III ступенів № 1 вступив на навчання до професійно-технічного училища № 22 смт Велика Лепетиха за спеціальністю «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва». Навчальний матеріал засвоював легко, тому і навчався із задоволенням.

Закінчивши училище, пішов працювати до фермерського господарства. Проте, через деякий час вирішив пов’язати своє життя з військовою справою.

У 2016 році підписав контракт і вступив до лав Збройних Сил України. Пройшов навчання у м.Житомир. Потім ніс військову службу в м. Львів  у складі  десантно-штурмової  бригади на посаді головного сержанта  2-ої аеромобільно-десантної  роти військової частини А0641.  За  час  проходження  служби Коржан О.І. зарекомендував себе як старанний і дисциплінований військовослужбовець, який брав активну участь у житті підрозділу, проявляв розумну ініціативу і був прикладом для особового складу.

У серпні 2017 року наказом начальника Генерального штабу — Головнокомандувача Збройних Сил України Олександр був відзначений почесним нагрудним знаком «За взірцевість у військовій службі» III ступеня.

Під час повномасштабного вторгнення військ російської федерації на територію України не зміг бути осторонь. Разом із десятьма добровольцями Олександр Коржан намагався зупинити колону ворожої техніки, яка рухалась до м. Суми.

Олександр говорив: «Я не можу підвести тебе, мамо, не можу порушити клятву на вірність Україні та українському народові. Ти будеш мною пишатися!».

1 березня 2022 року, виконуючи бойове завдання, вірний військовій присязі загинув в результаті зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою, яке відбулося поблизу н. п. Нижня Сироватка Сумської області.

Похований Олександр Іванович на Алеї Слави на Ново-Центральному Баранівському кладовищі.

У Олександра залишились мати та брат.

Указом Президента України від 5 квітня 2022 року № 214, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Олександра Івановича нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.

Рішенням Сумської міської ради від 26 квітня 2023 року № 3675-МР Коржану Олександру Івановичу присвоєно звання «Почесний громадянин м. Суми» (посмертно).

Світла пам’ять про справжнього патріота своєї країни назавжди залишиться в серцях його рідних, близьких та сумчан!