007.jpg

Народився 15 січня 1986 року в місті Петрозаводськ (рф) в сім’ї військового. Після розпаду Радянського Союзу родина переїхала до міста Суми, на батьківщину батька, де самотужки спроєктували та збудували власний затишний будинок.

У 1993 році Володимир пішов до першого класу Сумської загальноосвітньої школи І-III ступенів № 25. З дитинства був дуже товариським, веселим хлопцем, полюбляв відвідувати гурток скаутів, з особливою теплотою ставився до техніки, зокрема мотоциклів, мав хист до її ремонту.

Після закінчення 9-го класу вступив на навчання до Сумського ліцею будівництва та автотранспорту, де у 2004 році здобув кваліфікацію «машиніст автомобільних кранів».

У 2009 році закінчив Сумський національний аграрний університет за спеціальністю «Механізація сільського господарства» та отримав кваліфікацію «інженер-механік».

У 2014 році Володимир одружився. Цього ж року в сім’ї народився син Іван, а 2019 року він став батьком донечки Єсенії. Володимир Юрійович був дуже уважним та турботливим сім’янином, справжнім прикладом мужності для сина, лагідності, ніжності та тепла – для доньки та коханої дружини. Весь свій вільний час намагався проводити із сім’єю, любив прогулянки містом та за його межами. Був гарним господарем та майстром на всі руки. Володимир мав багато друзів, завжди – в центрі уваги, вмів жартувати та щиро сміятися. «Душа будь-якої компанії!» – кажуть про нього всі знайомі та друзі.

Володимир був дуже працьовитим. Так, з 2004 по 2007 роки працював водієм у Сумській філії ВАТ «Укртелеком», потім у ВАТ «Сумське АТП-15954» та СФ ТОВ «Авалон». З 2007 по 2010 роки працював у дочірньому підприємстві «Газовик» ВАТ «Сумигаз», де займався доставкою та встановленням населенню міста та області газових балонів. За сумісництвом виконував роботу слюсаря з експлуатації та ремонту газового устаткування. З 2012 по 2022 роки працював у ТОВ «Харківрегіонгаз», АЗС «Єврогрінгаз». Чоловік любив свою роботу, завжди користування авторитетом та повагою серед колег. За сумлінну працю та високий професіоналізм був неодноразово нагороджений Подяками та Грамотами.

Володимир не мав жодного стосунку до військової справи. За станом здоров’я в армії не служив. Але це не завадило йому взяти до рук зброю і мужньо захищати Батьківщину. З самого початку повномасштабного вторгнення військ російської федерації на територію суверенної України 24 лютого 2022 року, не роздумуючи ані хвилини, вступив до лав захисників рідного міста Суми. Згодом поповнив ряди Сумської територіальної оборони. А непереборне бажання і жага до перемоги над ворогом взяли своє і 5 березня 2022 року Куриленко Володимир Юрійович (позивний «Іваха») був мобілізований до другого механізованого батальйону четвертої механізованої роти другого механізованого взводу окремої Президентської бригади імені Гетьмана Богдана Хмельницького Збройних Сил України з місцем дислокації у м. Київ.

Після Києва військовослужбовець направлений на вогневі позиції на «нулі»: дев’ять довгих місяців навідником у Донецькій операційній зоні, поблизу населеного пункту Нью-Йорк, під шквальним вогнем ворога, були справжнім пеклом. Але чоловік ніколи не скаржився та свято вірив у Перемогу. Щодня, попри потужні обстріли, телефонував додому, заспокоював своїх рідних, даруючи віру та надію в новий день.

В одному з боїв Володимир отримав осколкове поранення руки, міг неодноразово комісуватися за станом свого здоров’я, але тільки посмішка і улюблені фрази: «Хто, як не я!» та «На кого ж я їх тут залишу?» лунали з його вуст.

Згодом штурмовий батальйон перевели на нові «пекельні» позиції в місті Авдіївка Донецької області, де 5 березня 2023 року під час мінометно-артилерійського обстрілу від отриманих поранень, несумісних з життям, Куриленко Володимир Юрійович загинув.

У Захисника залишилися мати, кохана дружина та двоє чудових діточок.

Поховали Героя 10 березня 2023 року на Алеї Слави на Ново-Центральному Баранівському кладовищі.

Рішенням Сумської міської ради від 20 вересня 2023 року № 4112-МР Куриленку Володимиру Юрійовичу присвоєно звання «Почесний громадянин міста Суми» (посмертно).

Герої не вмирають! Вони назавжди залишаться в серцях рідних, близьких, друзів, колег та сумчан!