Надрукувати
Перегляди: 106

Народився 21 березня 2000 р. в місті Суми.

У 2006 р. пішов навчатися до 1-го класу Сумської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 6. У 2012 р. закінчив 7 класів цієї школи.

У вересні 2012 р. вступив до Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» ім. І. Г. Харитоненка, де проходило формування і розвиток соціально зрілої, творчої особистості з усвідомленою громадянською позицією. У 2017 р. закінчив навчання та отримав диплом про загальну середню освіту.

З дитинства Геннадій займався спортом: плаванням (1 дорослий розряд), легкою атлетикою (КМС з військово-спортивних багатоборств (29.06.2016). Мав посвідчення «воїн-спортсмен». Учасник марафонів. Член ФСТ «Динамо» України.

У липні 2017 року вступив до Національної академії Національної гвардії України в м. Харків на факультет логістики, навчався за спеціальністю «Автомобільний транспорт». У лютому 2021 року отримав диплом освітнього ступеня «бакалавр» та здобув професію «Офіцер оперативно-тактичного рівня».

Геннадій мав активну громадянську позицію. Був донором України, оскільки вважав, що донор крові – це донор життя, який в Україні рятує десятки тисяч співвітчизників. Закликав до цього всіх небайдужих, пояснюючи, що для цього потрібно зовсім небагато часу і бажання зробити добру справу. Донорство – це тихий подвиг в ім’я інших.

29 січня 2021 року підписав контракт про проходження військової служби у Національній гвардії України на посадах осіб офіцерського складу.

У березні 2021 року отримав звання «старший лейтенант».

Брав безпосередню участь у бойових діях в зоні проведення АТО/ООС. У листопаді 2021 року отримав посвідчення «Учасник бойових дій – ветеран війни (АТО)».

З першого дня повномасштабного вторгнення боронив цілісність нашої держави в містах Тростянець, Боромля, Лебедин на Сумщині.

З травня 2022 року виконував бойові завдання в Сєвєродонецьку та Лисичанську на посаді командира взводу управління командира батареї мінометної батареї 2-го батальйону оперативного призначення військової частини 3017. Під час проходження військової служби старший лейтенант Воронін зарекомендував себе, як старанний та відповідальний військовослужбовець, який досконало володів зброєю та технікою вогневого розрахунку, постійно вдосконалював свій рівень фізичної підготовки, принциповий, вимогливий до себе, завжди врівноважений, охайний та ввічливий. Користувався авторитетом і повагою серед товаришів по службі.

За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, сумлінне та бездоганне виконання службового обов’язку, Указом Президента України від 7 вересня 2022 року № 636/2022 нагороджений медаллю «За військову службу Україні».

В січні 2023 року брав участь в обороні м. Бахмут. Перебуваючи в самому «пеклі», хлопець залишався душею компанії, завжди з посмішкою, підбадьорював побратимів, своїх рідних. Намагався телефонувати додому, з нагоди 8 Березня замовив квіти своїм любим дівчаткам: бабусі Надії Трохимівні, тітці Людмилі та сестричкам Кірі та Марії.

З липня 2023 року виконував бойові завдання на Запорізькому напрямку.

Геннадій Воронін загинув 9 серпня 2023 року біля населеного пункту Роботине Запорізької області внаслідок ворожого мінометного обстрілу. Герою назавжди залишиться 23 роки.

15 серпня мужнього воїна відспівали у Свято-Воскресенському кафедральному соборі та поховали на Алеї Слави на Ново-Центральному Баранівському кладовищі.

Рішенням Сумської міської ради від 20 вересня 2023 року № 4112-МР Вороніну Геннадію Юрійовичу присвоєно звання «Почесний громадянин міста Суми» (посмертно).

Світла пам’ять про справжнього патріота своєї країни буде жити в серцях його рідних, близьких, друзів та сумчан.