Надрукувати
Перегляди: 10498

База олімпійської підготовки лижників та біатлоністів

Сумської обласної організації Фізкультурно-спортивного товариства “Динамо” України

с. Токарі Сумського району, Сумської області тел.(0542) 33-87-46, 21-43-59

База олімпійської підготовки лижників та біатлоністів Сумської обласної організації Фізкультурно-спортивного товариства “Динамо” України знаходиться в урочищі Токарі Сумського району Сумської області, близько 8 км від центра м. Суми.

Класичний рельєф місцевості, зручні схили довжиною 200-700 м, наявність лижеролерної траси дозволяють проводити як тренування, так і змагання влітку з біатлону та лижних гонок. Метеорологічні умови – сніговий покрив може триматися до 3-х місяців. Вигідне географічне розташування, існуючі транспортні сполучення, значний потенціал трудових ресурсів підтверджують доцільність подальшого розвитку по підготовці лижників і біатлоністів.

До складу бази входить – лижеролерна траса довжиною 3 км, понад 20 км зимових лижних трас для початківців та спортсменів високого класу. Для проведення змагань з біатлону та лижних гонок база має власне стрільбище та суддівський будинок.

До складу готельного комплексу входить триповерховий готель з одно, двох, та тримісними затишними кімнатами з умивальниками, душовими, телевізорами та іншими зручностями. Готель може прийняти до 64 гостей. На першому поверсі знаходиться спортзал з тренажерами, їдальня на 60 чоловік та відновлюючий центр з басейном. В підвальному приміщенні знаходиться зброярська кімната та кімнати по підготовці та зберіганню лиж.

В готелі знаходиться конференцій ний зал на 30 чоловік, що дає можливість проводити семінари, конференції та інші громадські заходи.

В зимовий період власний автомобільний транспорт забезпечує проїзд бажаючих до готелю.

База олімпійської підготовки має досвід по проведенню спортивних змагань по лижним гонкам та біатлону від обласних до національних та міжнародних чемпіонатів. На трасах бази пройшли вишкіл Сумські динамівці-чемпіони та призери міжнародних змагань, учасники олімпійських ігор та чемпіонатів Світу. Серед них члени національних збірних по біатлону: Олена Петрова, Оксана Яковлєва, Роман Звонков, Олександр Білоненко, члени молодіжних збірних з біатлону: Сергій Сєднев, Тетяна Рудь, Вікторія Семеренко та ін.

 

1329986225 base dinamo2

 

1329986206 base dinamo3

 

1329986188 base dinamo4