007.jpg

№ з/п

Назва клубу

ПІБ керівника

Площа
кв. м

Адреса клубу

1

«Турист»

Коваленко Любов  Володимирівна

46,7

вул. Героїв Крут,12

2

«Олімпієць»

Смоленко Ігор Іванович

272,0

вул. Борова, 47

3

«Марафон»

Михальов Володимир Володимирович

191,9

вул. Івана Сірка 19/1

4

«Лідер»

Чухненко Олександр Володимирович

80,1

вул. Супруна, 14

5

«Чемпіон»

Тряпкіна Ірина Леонідівна

57,4

вул. Іллінська, 12

6

«Гармонія»

Чернишова Ірина Георгіївна.

75,0

вул. Курська, 51

7

«Титан» 

Іщенко Ігор Васильович

96,2

вул. Котляревського, 1/1

Заснована у 1947 році (набула статусу обласної у 1983 році),

Адреса: м. Суми, вул. 20 років Перемоги, 9-а т. 22-22-20

Відділення з видів спорту:

  • легка атлетика,
  • вільна боротьба,
  • велоспорт,
  • хокей на траві,
  • волейбол пляжний,
  • панкратіон

 

Електронна адреса: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Сайт школи: www. sumysport.ucoz.ua

Директор закладу: Бєлан Юрій Григорович

Спортивна школа була заснована в 1969 році, як Сумська ДЮСШ № 2. З 2009 року назва школи – Комунальний заклад комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 2 м. Суми. Основною спеціалізацією спортшколи є гімнастичні види: спортивна та художня гімнастика, спортивна акробатика, а також ігровий вид волейбол юнаки.

З моменту заснування в спортшколі підготовлено: 1 МСМК, 70 МС, біля 250 КМС та 400 першорозрядників.

Коли вперше дивишся змагання з цього виду чи-то спорту, чи-то відпочинку, спочатку не розумієш, що відбувається: настільки несерйозний вигляд мають солідні чоловіки в масках з подібними до іграшкових автоматами, які стріляють один в одного кольоровими кульками і ховаються від пострілів суперника за великими надувними перешкодами.

Та, виявляється, несолідна, на перший погляд, гра має досить солідну історію. І щороку зростає кількість її прихильників у всьому світі. Проводяться чемпіонати світу, Європи, першості країн. Запозичена з-за океану, винайшли цю забаву, звісно ж, американці, гра докотилась і до нашого міста.

Спортивний клуб з пауєрліфтингу

(м. Суми, вул. Н.Сироватская, 69, тел. 33-03-69)

Спортивні досягнення вихованців:

1.Піскунов Віктор Павлович 1981 р.н. МС

  • 2002 рік - Чемпіон України серед юніорів.
  • 2003 рік – Чемпіон України серед юніорів, рекордсмен України, срібний призер других Всеукраїнських ігор, Чемпіон Всеукраїнських ігор у тязі – м. Макіївки. Тренер Могільніков П.М.

До створення команди з міні-футболу на теренах спортивної бази СумДУ підштовхнуло особисте бажання таких перспектив директора спорткомплексу університету Сергія Песоцького. Керувався він тим, що є з ким змагатися, - в Сумській області цей вид спорту розвивається вісім років. На час організації клубу з міні-футболу “Університет” – у листопаді 2000 року – навчальний заклад мав щодо цього, як бачив Сергій Песоцький, головні сприятливі фактори: по-перше, саме тієї осені лави першокурсників поповнилися студентами, в яких вгадувалися перспективні гравці: по-друге, кафедра фізичного виховання на чолі з Юрієм Берестом не просто підтримала ідею, а посприяла тому, що здібні спортсмени, вихованці престижних ДЮСШ Сум обрали для здобуття вищої освіти саме Сумський державний університет.

Муніципальний спортивний клуб з хокею на траві "Сумчанка"

Хокейна жіноча команда майстрів "Динамо" створена в 1996 році на базі Сумської обласної ради ФСТ "Динамо" України.

Хокейний клуб "Динамо-Сумчанка" був створений в 2000 році. За час свого існування хокейна команда "Динамо-Сумчанка", неодноразово ставала чемпіоном України і володарем Кубка країни, призером Кубка володарів Кубків європейських країн, призером чемпіонату Європи.

У 2007 році був заснований Муніципальний спортивний клуб з хокею на траві "Сумчанка".

Сумський міський клуб шотокан карате-до „ТЕРРА-СКІФ”

ІСТОРІЯ КЛУБУ „ТЕРРА-СКІФ”

Клуб був створений 16 червня 1994 року на базі фармацевтичної фірми „Терра” під назвою „Терра-S”. 16 листопада 1999 року клуб отримав нинішню назву „Терра-СКІФ” і був зареєстрований Сумською міською радою як міська дитячо-юнацька громадська організація.

Президент та засновник клубу „Терра-СКІФ” Анатолій Лозовий, володар 4 Дана ІКА та 2 Дана SKIF, Шеф-Інструктор Українського представництва ІКА Госоку Рю, Віце-Президент Всеукраїнської Федерації Карате та Відповідальний Секретар Студентської Спортивної Спілки Карате України.

Історія клубу

Перші спеціалісти з вільної боротьби були запрошені у місто Суми з Грузії в 1965 році. Це були Суліко Шалович Ніколозашвілі и Важа Георгійович Ревазошвілі. Завдяки їх копіткій праці було виховано немало спортсменів (майстри спорту Микола Бузюк, Євген Прихожай, Олексій Олійник), котрі стали продовжувати справу своїх вчителів. Нажаль більшість тренерів згодом роз'їхалися з різних причин, і з 1975-ого року по 1982-ий рік в Сумах в даному виді спорту був період "застою". Але з 1983-ого року, коли в ПТУ №12 відновила свою роботу спортивна секція, почалося відновлення вільної боротьби.

В 1986-ому році секція перебазувалася в спорткомплекс СДПІ ім. А.С.Макаренко. На базі цієї секції в 1994-ому році офіційно зареєстрований спортклуб з вільної боротьби "КОЛОС".