0012.jpg

З нагоди Дня українського кіно, у Сумах вперше пройшла мистецька акція «Ніч українського кіно».

Її провели на базі центральної міської бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка.

Цей арт-проект організували учасники клубу інтелектуального кіно «Кінодиск» спільно з відділом мистецтв центральної міської бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка за підтримки відділу культури та туризму.

Для учасників арт-проекту підготували захоплюючі лекції «Документальне кіно та воскресіння мертвих», продемонстрували унікальну кінострічку «Монпарнас» 1929 року, зняту українським емігрантом, колишнім вояком армії УНР Євгеном Деславом (Слабченко).

Також працівники бібліотеки провели пізнавальну кіно-вікторина «Шедеври українського кіно», метою якої було викликати інтерес присутніх до історії українського кінематографу та до читання художніх творів, які були екранізовані. Підготували книжковий перегляд української художньої літератури «Екранізовані твори українських письменників» та представили цікаву книжкову виставку про видатних діячів вітчизняного кіно «Все життя на кіноплівці» й показали віртуальний огляд книг з фонду бібліотеки про Богдана Ступку.

Крім того, учасники акції «Ніч українського кіно» вперше побачили добірку українських короткометражних фільмів 2011-2017 років.

Присутні мали змогу оцінити найкращі музичні фрагменти фільмів представлені в лекції-ностальгії «Музика в українському кіно».

А майже опівночі найстійкіші кіномани – відвідувачі бібліотеки дізналися про прем’єри українських фільмів останніх років і переглянули їх трейлери в оглядовій лекції «Сучасні українські фільми 2015-2019 років».

Одночасно з заходами у відділі мистецтв читачі переглянули відеотрейлери нових українських фільмів та обговорили екранізацію український творів для молоді.