006.jpg

У Сумах відновлюють проведення музичного фестивалю «Sumy Rock Fest».

За словами організаторів заходу, ідея проведення подібного відкритого фестивалю виникла через брак у Сумах доступного майданчика для виступів молодих музичних рок-колективів. Ще на початку 2000-х у місті відбувався музичний фестиваль «Sumy Rock Fest», який збирав на своїй сцені десятки рок-гуртів Сум та інших міст України. З його зникненням, зник і гарний майданчик для виступів.

«Ідея полягає в нашій упевненості – наше маленьке місто має всі шанси стати столицею зародження нової генерації української рок-музики, бо має безліч талановитих музикантів. Водночас ми хочемо, аби «SumyRockFest» був плацдармом для молодих музикантів з різних куточків країни, які впевнені у своїх силах і готові спробувати себе на потужній сцені», – зазначив представник оргкомітету фестивалю Володимир ЛУГОВИЙ.

Добро на використання бренду «Sumy Rock Fest» організатором нам дали безпосередні засновники однойменного фестивалю.

Заявки на участь в оновленому фестивалі «Sumy Rock Fest» подали 26 команд з різних куточків України – Херсон, Київ, Кременчуг, Чернівці, Харків, Одеса, тощо. З них оргкомітет відібрав 12. Переважно це команди Сум і Сумської області. Обов'язковою умовою участі у фестивалі було наявність мінімум 70% власного, україномовного матеріалу.

Фестиваль буде забезпечений якісною відеозйомкою. Кожен гурт-учасник отримає якісне відео свого виступу для подальшого використання.

На території фестивалю буде розміщена фуд-зона, фотозона з тематичними шаблонами для фотозйомок. Концертний майданчик буде забезпечений якісним звукотехнічним обладнанням та великою сценою.

Фестиваль стартує 29 вересня о 16:00 у парку ім. Кожедуба (на території поля для гри в бейсбол).

Вхід вільний.