001.jpg

У Сумах пройшов міський етап Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси», номінація «Художнє виконавство» – «Лелеченька».

Його провели у рамках міського проекту «Мистецтво та діти» з метою виявлення та підтримки талановитих дітей та учнівської молоді, залучення їх до процесу збереження надбань національної культурної спадщини, відродження традицій і обрядів, що побутували в різних регіонах Сумщини та України.

У конкурсі взяли участь сім фольклорних колективів закладів освіти міста: школи № 1, № 2, № 7, № 10, № 15, № 17 та № 27.

Виступи конкурсантів оцінувало компетентне журі в складі викладачів із різних вищих навчальних закладів Сум у двох номінаціях – «Обряд, фрагмент обряду» та «Автентичний спів».

У підсумку переможні місця розподілись наступним чином:

  • в номінації «Обряд, фрагмент обряду» І місце зайняв колектив «Джерельце» (школа № 27); ІІ місце – колектив «Любисток» (школа № 17); ІІІ місце поділили між собою колективи «Світлиця» (школа № 15), «Веселка» (школа № 10), «Життєдайна криниця» (школа № 1);
  • в номінації «Автентичний спів» І місце посів колектив «Дивограй» (школа № 7), ІІ місце – колектив «Калинонька» (школа № 2).