0012.jpg

У Сумах оголосили конкурс проєктів для участі у фестивалі «Ніч міста» – «Фізична відстань не має значення».

У концепції конкурсу зазначається, – «мистецтво повинне бути доступним у будь-який час на будь-якій відстані. Не важливо, як далеко від точки мистецтва ти знаходишся, важливо те, як ти його сприймаєш. Створюй мистецтво, фантазуй. Вмикай свою творчість на повну!»

Одна з головних вимог, – при розробці проєкту необхідно звертати увагу на правила та обмеження карантинного періоду. Окрім того, проєкт має відповідати темі, меті та концепції фестивалю «Ніч міста», мати чіткий план реалізації та реалістичний бюджет.

Серед локацій проєкту можуть бути задіяні центральні вулиці міста, внутрішні дворики центру, парки, площі, галереї та інші культурні інституції міста.

Учасниками конкурсу можуть бути, художники, фотографи, урбаністи, актори, творчі об’єднання, громадські організації, музиканти, театри, галереї, музеї тощо.

До розгляду приймаються інсталяційні, художні, перформативні (театральні), музичні проєкти, світлові та відео шоу, які можуть бути виграшно представлені в нічному урбаністичному просторі.

Важливим фаховим критерієм відбору є також висока художня якість проєкту. Це встановлюється у результаті експертної дискусії залучених членів до фестивалю «Ніч міста».

Вітаються проєкти з підтвердженими джерелами фінансування, однак це не є обов’язковою вимогою.

Для участі у конкурсі необхідно заповнити Google форму: https://forms.gle/52s8gE3NSdTPrZf1A.

Кінцевий термін подачі пропозицій – 12 серпня 2020 року. Термін реалізації проєкту – 5 вересня 2020 року.

Питання, додаткову інформацію, матеріали щодо проєкту з поміткою «фестиваль Ніч міста» надсилаються на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Відбір проєктів та визначення проєкту до реалізації буде здійснено експертною радою фестивалю «Ніч міста» до 16 серпня 2020 року.