001.jpg

Сумчани взяли участь у «Пролісках Слобожанщини» – ІІ Всеукраїнському конкурсі юних виконавців, який цьогоріч відбувся дистанційно у відкритому форматі онлайн прослуховувань.

Свої таланти продемонстрували більше 100 учасників з Києва, Львова, Одеси, Харкова, Запоріжжя, Дніпропетровської та Запорізької областей, а також з Сум та Сумської області.

Конкурс традиційно був присвячений перебуванню на Сумщині видатного композитора П.І. Чайковського. Він проводився з метою популяризації творчості генія світової музики, творів українських авторів різних епох і стилів, а також з метою виявлення і підтримки талановитих учнів і викладачів, сприяння розвитку виконавської майстерності, обміну досвідом між мистецькими навчальними закладами.

«Проліски Слобожанщини-2021» проводилися у трьох номінаціях:

  • «фортепіано» – 35 учасників;
  • «камерно-інструментальні ансамблі» – 56 учасників, об’єднані у 18 колективів;
  • «композиція» – 14 учасників.

Організатори конкурсу та поважне журі намагалися підтримати кожного учасника, дати можливість юному музикантові розкритися та продемонструвати свій рівень виконавської майстерності і артистизм у відкритому конкурсі.


Результати конкурсу та концерт лауреатів можна переглянути на сторінці «Проліски Слобожанщини – Всеукраїнський конкурс юних музикантів» у Facebook