0010.jpg

У Сумах бібліотекарі організували та провели ряд заходів у режимі онлайн із нагоди 35-ї річниці Чорнобильської катастрофи. 

У книгозбірнях-філіях Сумської міської централізованої бібліотечної системи низку віртуальних заходів присвячених аварії на Чорнобильській АЕС, від наслідків якої постраждали мільйони людей.

Зокрема, центральна міська бібліотека ім. Т. Г. Шевченка оформила книжкову виставку «Чорний птах гіркої пам’яті», де представлені документальні матеріали, художні твори, публіцистичні нариси.

Також бібліотекарі знайомлять читачів з відеооглядом книги Олега ВЕКЛЕНКО «Чорнобиль: етюди з натури», яку отримали від Українського інституту книги в рамках Програми поповнення фондів публічних бібліотек.

Читачка юнацького абонементу центральної бібліотеки Еліна НІКОЛЕНКО представила своє враження від прочитаної книги Катерини МІХАЛІЦИНОЇ «Квіти біля четвертого»: «Авторка розповідає про трагедію на Чорнобильській АЕС. 

Унікальне видання отримав і юнацький абонемент центральної міської бібліотеки імені Т. Г. Шевченка – книга «Реактори не вибухають. Коротка історія Чорнобильської катастрофи» авторів Катерини МІХАЛІЦИНОЇ та Станіслава ДВОРНИЦЬКОГО, яку отримали від Українського інституту книги в рамках Програми поповнення фондів публічних бібліотек. 

Бібліотека-філія № 1, щоб поглибити знання про трагедію віку, запропонувала своїм користувачам еко-онлайн мандрівку «Чорнобиль-пам’ять невмируща».

Бібліотека-філія № 16 підготувала відеопрезентацію «Катастрофа, яка закарбована в пам’яті».

Бібліотека-філія №2 представила на розсуд читачів відеопрезентацію художньо-документального роману білоруської письменниці Світлани АЛЕКСІЄВИЧ «Чорнобильська молитва: хроніка майбутнього».

Бібліотека-філія № 14 представила віртуальну книжкову виставку «Дзвони Чорнобильські душу тривожать».

Також бібліотекарі розповіли свої враження про прочитану книгу Любові СИРОТИ «Прип’ятський синдром», яка заснована на реальних подіях. Прочитати цю книгу можна завітавши до бібліотеки.

Бібліотека-філія № 17 підготувала відеоогляд «Чорнобильська катастрофа».

Бібліотеки-філії № 10, № 12 оформили книжкові виставки «Квітень 86-го» та «SOS-Чорнобиль», на яких представлені документи і матеріали щодо історії будівництва ЧАЕС, її експлуатації, аварії та події після Чорнобильської катастрофи.

Бібліотека-філія № 3 імені О. Столбіна представили враження читача бібліотеки Юрія КОСЕНКА від прочитаної книги Михайла ЗАГРЕБИ «Пропусти Чорнобиль крізь серце»: «Ця книга мені така пам’ятна! Я її дуже бережу! Ми приїхали з Полісся до Сум 40 років тому. Я і брат Олег зі своїми родинами. Потім забрали батьків. А вже через 5 років така біда! Олег за два тижні був вже у Чорнобилі! В самому пеклі! Повернувся хворим. Але все якось вистояв. З однієї із зустрічей ліквідаторів привіз цю книгу. Про наш рідний край, де ми виросли. З унікальними фото Чорнобильської аварії! Хто тоді робив такі фото! Тільки пам’ять».

Також бібліотекарі філії № 3 підготували відеоогляд «Чорнобиль в літературі».