Надрукувати
Перегляди: 1519

У відділі літератури з мистецтва центральної міської бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка відбулося урочисте нагородження переможців щорічної виставки-конкурсу дитячої творчості «Всесвіт очима дитини – 2022».

Директор міського центру соціальних служб, який є одним з його організаторів, Марія ВЕРТЕЛЬ зазначила: вагалися, чи доречний такий захід цього року, але, після спілкування з митцями, сумніви зникли.

«Щиро дякую юним митцям, їхнім наставникам і батькам, співорганізаторам за те, що відгукнулися та виставка відбулася. Це вірне і виважене рішення. Завдяки роботам наших конкурсантів ми розуміємо, що життя триває і майбутнє обов’язково буде, майбутнє без війни, майбутнє без тривог, красиве та яскраве», – зазначила Марія Вертель.

На цьогорічний конкурс надійшло 126 робіт від 51 учасника, що менше, ніж зазвичай. Змагалися юні митці віком від 7 до 17 років, котрі представили роботи у різних техніках: живопис, графіка, декоративний розпис, народна іграшка, вишивка, скульптура, кераміка, в’язання, бісероплетіння та інше.

Як зауважив заступник голови журі, голова обласного осередку Національної спілки художників України Олександр ЧЕРЕДНИЧЕНКО, на фоні зменшення кількості робіт зросла якість їх виконання. Переможцями стали п’ятеро юних митців: вихованець дитячої художньої школи ім. М. Г. Лисенка Роман КОСТОМАРОВ, учениця школи № 29 Маргарита ЧЕХУНОВА, гуртківці Палацу дітей та юнацтва Єлизавета МАКАРОВА та Анастасія РАЙДЕНКО, учениця Сумського фахового коледжу мистецтв і культури ім. Д. Бортнянського Дарина МОВЧАН.

Переможці отримали грамоти міського голови, їхні наставники – подяки міського центру соціальних служб. Також юні митці стануть наступного року стипендіатами Сумської міської ради. Ще 20 конкурсантам міський центр соціальних служб надасть сертифікати на придбання канцелярії номіналом 500 грн кожен. Марія Вертель повідомила, що робити переможців цьогорічного конкурсу, як й їхніх попередників, зберігатимуться у міському центрі соціальних служб й згодом стануть частиною великої ювілейної виставки.