006.jpg

До 25-річчя відродження витинанки на Сумщині в Сумській обласній науковій бібліотеці відкрилася виставка робіт Валентини КОЗДРОВСЬКОЇ.


Перша виставка витинанок на Сумщині відбулася ще 25 років тому. Знаково те, що проходила вона також в Сумській обласній науковій бібліотеці і автором була Валентина Коздровська.

Чергова персональна виставка витинанок Заслуженого майстра народної творчості України, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України – результат творчої праці майстрині за кілька років. Виставка триватиме до 25 грудня.

Заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО привітала майстриню від себе особисто, керівництва міста та всієї сумської громади з відкриттям виставки. Посадовець подякувала мисткині за вагомий внесок в розвиток культури Сумської міської ТГ. Начальник відділу культури Наталія ЦИБУЛЬСЬКА також висловила вдячність авторці виставки за її роботу, побажала довгих років життя, розвитку творчості та наснаги.

Валентина Коздровська народилася на Миколаївщині. Після закінчення художньо-графічного факультету Одеського державного педагогічного інституту живе та працює в Сумах. У своїй творчості надає перевагу акварельному живопису. Проте любов до народного мистецтва докорінно змінила напрям її діяльності. З 1996 року вона вивчає українську витинанку, її регіональні особливості та першою в області на професійному рівні відроджує цей вид мистецтва.