Надрукувати
Перегляди: 1359

У відділі мистецтв Центральної міської бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка презентували виставку 11-річного сумчанина «Акварельний антистрес».

Багато хто не вірить, що автор експозиції — учень дитячої художньої школи ім. М. Г. Лисенка Роман КОСТОМАРОВ, адже роботи виконані надзвичайно професійно.

«Акварель — це дуже складна техніка як для такого віку. Роботи, які представив Рома, легко позмагаються з дорослими художниками. Це говорить про те, що у дитини унікальний талант, — зазначила начальник відділу культури Наталія ЦИБУЛЬСЬКА. — Упевнена, що цей хлопчик ще прославить наше місто на всеукраїнському або навіть світовому рівні. Будемо допомагати йому досягати нових успіхів».

В експозиції представлено 22 акварельні картини. За словами художника, на творчість його надихають тварини та міські пейзажі, які він бачить у реальному житті та Інтернеті. У планах — окрім анімалістики, почати малювати людей.

«Хочу намалювати картину на великому полотні. Буду писати про людей та анатомію», — говорить Роман.

Першу картину юний художник створив два роки тому. Уже за рік став одним із переможців міської виставки-конкурсу «Всесвіт очима дитини» та стипендіатом міської ради.

Усі охочі можуть переглянути експозицію до 28 лютого за адресою: вул. Нижньовоскресенська, 6.