001.jpg

У Сумах стартував благодійний мистецький марафон викладачів та учнів дитячої художньої школи імені М. Г. Лисенка «Вистоїмо. Допоможемо. Переможемо».

Програма марафону, який проходить на базі обласного художнього музею ім. Никанора Онацького та триватиме до 3 березня, передбачає благодійну виставку-продаж 45 робіт картин викладачів та учнів художньої школи (12 з них написані дітьми).

Також у приміщенні музею викладачі мистецького закладу проведуть 10 майстер-класів.

«Дякую організаторам благодійного марафону за те, що в такий важкий час продовжуєте працювати та підтримувати наших військових. На виставці представлені неймовірні роботи. Я також вирішив долучитися та придбав картину 14-річної Аліни ІГОШЕВОЇ «Мій тато – військовий». Коли я побачив роботу та поспілкувався з автором, то одразу відчув той потужний посил», – зазначив заступник очільника громади Станіслав ПОЛЯКОВ.

До благодійного мистецького марафону серед перших долучилася й начальник відділу культури Наталія ЦИБУЛЬСЬКА, яка придбала картину в техніці «батик» 14-річної Олесі БІЛОЗЬОРОВОЇ «Нічна алея».

Отримані під час марафону благодійні пожертви направлять на підтримку підрозділів Збройних Сил України. Створені дітьми під час проведення майстер-класів роботи передадуть на передову для моральної підтримки українських воїнів.

Звіт про суму отриманих коштів та їх подальше використання буде оприлюднено на сторінці дитячої художньої школи у Facebook.

За бажанням є можливість долучитися до благодійних пожертв – 4149629351477021.