Надрукувати
Перегляди: 1101

КУ «Агенція промоції «Суми» за підтримки Goethe-Institut втілить проєкт «Створення фотоархіву архітектурної спадщини міста Суми».

Реалізувати його планують до середини травня. Керівник проєкту – начальник відділу Агенції промоції «Суми» Тетяна ГОЛОД. Колектив комунальної установи працюватиме спільно з благодійним фондом «Мир! Зроби це!», засновником якого є сум'янин Євген КОТЛЯР. Учасники проєкту — викладачі та студенти Центру дизайну та сфери послуг: Володимир КАРНАЦЬКИЙ, Сергій ЧЕПУЛЬСЬКИЙ, Ольга ЧЕРВОНА, Олена КУЛИК, Сергій БІЛОГУБЕЦь, Олена БАЙСТРЮЧЕНКО.

«Мета проєкту: створити фотоархів архітектурних пам'яток нашого міста та визначних споруд станом на 2022 – 2023 рік. Це важливо зробити саме зараз, адже Сумщина як прикордонний регіон, кожного дня потерпає від обстрілів загарбників російської федерації. За результатами проєкту у міській галереї буде презентовано колективну фотовиставку, доповнену АR-технологіями від Сергія БЕКРЕНЬОВА. Створення доповненої реальності стало можливим завдяки співпраці з Андрієм МОЗГОВИМ, який ділиться архівними матеріалами про наше місто», – зазначають ідейники проєкту.

Нагадаємо, «Створення фотоархіву архітектурної спадщини міста Суми» – один із чотирьох проєктів, які КУ «Агенція промоції «Суми» подавала торік на участь у грантовій програмі від Goethe-Institut. Всі заявки сумчан отримали схвалення.