0012.jpg

Учні дитячої художньої школи ім. М. Г. Лисенка представили свої роботи на виставці, яка відкрилася в Державній вищій школі образотворчого мистецтва ім. Ципріана Каміля Норвіда у місті-партнері Любліні (Польща).

До експозиції увійшли кращі твори ХІІІ Міжнародного мистецького конкурсу «Сімейний портрет. Час війни». Це близько 150 живописних, графічних і скульптурних робіт, відібраних журі.

Бієнале щоразу присвячують різним актуальним подіям, окрему увагу зосереджують на темі сім’ї як соціальної одиниці. Нинішня виставка висвітлює переживання людей і родин, пов’язані з війною в Україні.

Цього року важливою частиною виставки стала експозиція робіт учнів дитячої художньої школи ім. М. Г. Лисенка. Надзвичайно повчальним для відвідувачів є протиставлення художньої творчості молоді, яка перебуває безпосередньо у центрі військових подій і постраждала від агресії рф (шкільні заняття з міркувань безпеки частково проводяться дистанційно), з уявленням про їхнє життя, створеним повідомленнями посередників. Висновки та міркування належить зробити вже самим відвідувачам експозиції.

Виставку можна переглянути до 16 червня в приміщеннях Державної вищої школи образотворчого мистецтва ім. Ципріана Каміля Норвіда в Любліні.

Під час церемонії відкриття директору дитячої художньої школи ім. М. Г. Лисенка Олексію КУЗЬМЕНКУ вручили медаль президента міста Люблін. Натомість директору Державної вищої школи образотворчого мистецтва ім. Ципріана Каміля Норвіда пану Кшиштофу ДОМБЕКУ передали подяку Сумського міського голови Олександра ЛИСЕНКА.

Сумська і люблінська школи співпрацюють уже 10 років, організовуючи в обох містах спільні мистецькі пленери та виставки.