Надрукувати
Перегляди: 1034

У Сумській міській ТГ у день професійного свята відзначили працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Звертаючись до працівників галузі, представники влади різних рівнів насамперед дякували їм за те, що ті зберігають і розвивають українську культуру, пропагують її по світу, долучають до неї юне покоління жителів громади.

«Культурний фронт, дійсно, не такий жорсткий і важкий, як той, справжній, але на ньому також щодня йде боротьба – боротьба за українську культуру та самобутність. Цікавість до культури зростає, мистецька освіта набирає обертів. Наразі 1640 юних жителів громади відвідують мистецькі школи. Зростає кількість відвідувань бібліотек. Це свідчить про популярність культури, про її розвиток – це саме те, за що зокрема борються наші захисники», – сказав начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій ДРОЗДЕНКО.

Окрім основної діяльності, працівники культури та мистецтва сумської громади роблять усе можливе для наближення Перемоги.

Галузь уже спрямувала на потреби ЗСУ майже 400 тис. грн. Благодійні концерти, марафони, ярмарки, майстер-класи тощо – все це стало невід’ємною частиною життя працівників профільних установ і закладів, митців. Окрім основної діяльності, працівники культури беруть активну участь у зборі харчових продуктів, предметів першої необхідності та медикаментів військовикам, плетінні маскувальних сіток.

Центр культури і дозвілля запровадив безоплатні курси психологічної підтримки для дітей ВПО. Книгозбірні перетворилися на центри соціальної та гуманітарної допомоги цивільному населенню, осередки волонтерської діяльності та підтримки ВПО.

Окрім цього, галузь культури активно долучилася до збору коштів на допомогу тим, хто постраждав внаслідок теракту на Каховській ГЕС.

«Хотілося б влаштувати з нагоди вашого професійного свята велелюдні урочистості, але зараз головне для нас усіх – Перемога. Для цього ви й плетете сітки, й робите окопні свічки, й в’яжете шкарпетки, робите інші справи. Ця робота помітна. Бажаю вам натхнення в житті та творчості, мирного неба, гараздів у родинах. Всім нам – Перемоги!» – побажав працівникам галузі заступник очільника Сумської міської ТГ Станіслав ПОЛЯКОВ.

З нагоди професійного свята закладам та установам галузі, творчим колективам та їхнім учасникам вручили відзнаки начальника Сумської міської військової адміністрації та керівництва громади, депутата Верховної Ради України Тетяни СКРИПКИ, відділу культури.