0010.jpg

У приміщенні архівного відділу експонується виставка робіт учнів дитячої художньої школи ім. М. Г. Лисенка «Україна. Минуле. Сьогодення. Майбутнє».

В експозиції представлено вісім картин, створених у різноманітних живописних графічних техніках: акварель, пастель, авторські графічні техніки. Серед картин є ті, що ставали переможцями Всеукраїнських конкурсів з образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва.

Серед найважливіших завдань архівного відділу – виявлення підприємств, установ, організацій всіх форм власності, в діяльності яких утворюються документи, що мають культурну цінність та віднесення до їх джерел формування Національного архівного фонду. Однією з таких установ є Сумська дитяча художня школа ім. М. Г. Лисенка. Заклад здійснює освітню та мистецьку діяльність, яка включає організацію, забезпечення та реалізацію мистецько-освітнього процесу з метою формування у здобувачів початкової мистецької освіти компетентностей, передбачених освітньою програмою. Заклад не тільки формує документи Національного архівного фонду, а й є середовищем для розвитку творчого мистецького потенціалу громадян, їх художньо-естетичного розвитку, який відображений у творчих роботах учнів та викладачів школи.  Саме тому вирішено було провести в архівному відділі виставку робіт учнів дитячої художньої школи «Україна. Минуле. Сьогодення. Майбутнє».