0012.jpg

У Всеукраїнський день бібліотека працівники Сумської публічної бібліотеки приймали вітання з професійним святом і відзнаки.

Працівників сумських книгозбірень вітали заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ, начальник відділу культури Наталія ЦИБУЛЬСЬКА, директор Сумської публічної бібліотеки Юлія ЗАГОВОРА, керівник ГО «Жіноче об’єднання «Мереживо» Тетяна ШЕВЧЕНКО, помічник депутата Верховної Ради України Тетяни СКРИПКИ Андрій БЕЗПАЛИЙ та інші

«Ми бачимо, що все в нашому житті підпорядковане сучасним технологіям. Але поряд з поняттями «цифровізація» «кібертехнології», головним залишається живе людське слово, і друкована книга. А ще так само залишаються важливими для кожного з нас осередки культури – наші бібліотеки. Саме сюди – до бібліотеки, щойно навчившись читати, приходить маленька дитина за своєю першою цікавою книгою, яку порадить бібліотека. Тут проводять пізнавальні уроки, вікторини й фотосесії. Це простори для освіти та розвитку, знайомства та спілкування, осередки виховання та допомоги», – сказав Станіслав Поляков.

Гості вручили бібліотекарям відзнаки та подарунки. Ще одним, уже спільним, стала для працівників книгозбірень перемога Сумської публічної бібліотеки в конкурсі «Бібліотека року 2024» у номінації «Середні бібліотеки» за проєкт «Організація роботи бібліотек з внутрішньо переміщеними особами, розширення репертуару бібліотечних послуг в умовах воєнного часу».