006.jpg

Бібліотекарі філії №1 у рамках засідання юнацького клубу «Надія» організували для студентів Сумського вищого професійного училища будівництва та дизайну зустріч із учасником Майдану, волонтером, менеджером проектів обласного комітету молодіжних організацій Дмитром ЗІНЧЕНКОМ.

Зустріч приурочили до Міжнародного Дня волонтера, до візначатиметься 5 грудня.

«Ми робимо те, на що здатен кожен» – під таким девізом працюють молоді патріоти Сум. Надія на краще майбутнє, знання історії своєї країни, добре серце кожного здатні змінити і покращити життя в державі. Саме ця ідея і лягла в основу зустрічі.

Гість правдиво розповів про події Майдану та сучасне волонтерство місті та роздав присутнім річний звіт громадського фонду «Суми» і видання молодіжних організацій Північно-Східної України «Спалах».

Бібліотекарі для членів клубу підготували бібліографічний огляд літератури «Не все ще сказано про подвиг». Присутні дізнались про книги Марії МАТІОС «Приватний щоденник», Андрія КОКОТЮХИ «Вогняна зима», Василя БАЗОВА «Армагедон на майдані», Євгена ПОЛОЖІЯ «Іловайськ», де автори в художній формі розповіли про мужність, героїзм і людяність простих українських людей, які допомогли народитись новій Україні. Були також представлені книги пам’яті героїв АТО Сумської області та збірка віршів «Україна в огні» сумського поета Олександра БРЯНЧАНИНОВА. Про сучасних волонтерів учні дізнались із підбірки статей газети «Факты».