003.jpg

 

У п’ятницю, 25 листопада, в місті вперше відбувся відкритий міський фестиваль юних майстрів народного мистецтва «Сумські візерунки».

Відділ культури та туризму і Палац дітей та юнацтва започаткували такий захід з метою відродження, збереження та розвитку національної культури, традиційних художніх ремесел краю, виховання дітей та молоді на кращих культурно-мистецьких традиціях України.

Організатори фестивалю, серед яких також управління освіти і науки, обласний осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України, поставили за мету виявлення та підтримку обдарованої молоді, популяризацію творчих здобутків юних майстрів, обмін досвідом роботи майстрів-педагогів.

У першому фестивалі взяли участь 58 конкурсантів віком від 10 до 19 років з міст Суми та Охтирка, які представили на розгляд журі домашні роботи та протягом трьох годин виконували конкурсне завдання в заявленій номінації: «писанкарство», «декоративний розпис», «художня кераміка», «витинанка».

vazer1 copyКонкурсні роботи вражали своєю довершеністю, гарним смаком, збереженням народних традицій та високою технічною майстерністю.

Крім виконання творчих завдань, учасники фестивалю мали можливість поспілкуватися з відомими народними майстрами, художниками, мистецтвознавцями.

Для педагогів-наставників були проведені майстер-класи з художнього розпису на склі та малювання на воді.

Палац дітей та юнацтва запропонував учасникам цікаву ігротеку та представив невеличку концертну програму.

За результатами фестивалю було присуджено 34 призових місця. Переможці та всі учасники отримали цінні подарунки.

Переможці