006.jpg

У п’ятницю, 24 лютого, концертна зала обласної філармонії зібрала поціновувачів музики.

Тут відбувся концерт виконавців на струнно-смичкових інструментах «На струнах душі», який організувала дитяча музична школа № 3 за підтримки відділу культури та туризму міськради.

Участь у концерті взяли учні та викладачі дитячих музичних шкіл Сум, школа №29, Шосткинської дитячої школи мистецтв, студенти Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Д.С. Бортнянського, Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського та СДПУ ім. А.С.Макаренка.

Своїм виступом порадувала присутніх і учениця 8 класу дитячої музичної школи №3 Аліса ВИСЄКАНЦЕВА, яка своїм виконанням переконливо передала витончений образ твору Ж.Массне «Роздум». Також тепло сприйняли слухачі виступ ансамблю викладачів цього ж музичного навчального закладу у складі Ріти КОЗЛОВОЇ, Вікторії ГРИЦАЙ, Світлани РИБАЛЬЧЕНКО, Наталії КРАСОВСЬКОЇ, які дали змогу поринути у світ стилю бароко у творі Й.Пахельбеля «Канон» та показали можливості скрипки у творі Й.Штрауса «Полька -піццікато».

Бурхливі оплески глядачів отримав виступ єдиного в області ансамблю віолончелістів Шосткинської дитячої школи мистецтв «Співучі струни», який переніс захоплених слухачів у світ краси, виконавши твори М. Мано «Гімн любові» та Дж. Гершвіна « Плескай в долоні».

Чарівний світ вишуканості слухачі відчули у виконанні твору Ю.Свендсена «Романс» колишньої випускниці дитячої музичної школи №3, нині студентки Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського Євгенії ЩЕРБАК.

З величезним захопленням слухачі сприйняли виступ Заслуженої діячки мистецтв України, доцента кафедри музично-інструментального виконавства СДПУ ім.А.С. Макаренка Валентини МАКАРОВОЇ, яка виконала твір Й. Баха «Партіта № 1 для скрипки соло. Сіціліана і престо».

Завершився концерт виступом лауреата республіканського конкурсу камерного оркестру старовинної та сучасної музики «Ренесанс» під керівництвом заслуженої артистки України Людмили СТИЧУК.