004.jpg

У понеділок, 27 лютого, у відділі літератури з мистецтва центральної міської бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка відкрилась виставка гобеленів Олександра ФЕДОРЕНКА «Метаморфози».

На виставці представлено лише невелику частину (14 робіт) творчого доробку майстра, але і вони дають уявлення про високий професійний рівень Олександра Федоренка, його багату творчу фантазію та креативність.

Кожна з його робіт неповторна й унікальна, володіє своїм характером і містить в собі певний сенс.

Майстрові 35 років. Закінчив Сумське вище училище мистецтв і культури ім. Д. С. Бортнянського та факультет мистецтв СумДПУ ім. А. С. Макаренка.
З 2006 року працює вчителем образотворчого мистецтва, художньої культури, етики та естетики у дитячій художній школі ім. М. Г. Лисенка, де наразі обіймає посаду завідувача відділу декоративно-прикладного мистецтва. Творчо працює в художньому текстилі (ручний гобелен) та графіці. Учасник обласних, всеукраїнських та міжнародних виставок. Член Спілки художників України з 2012 року.

За словами митця, в художній школі він не лише вчить тонкощам гобелену і передає свій досвід учням, але і сам постійно розвивається. Адже щоб осягнути це мистецтво, в ньому потрібно зростати все життя.

Виставка працюватиме до 15 березня.